Sarajevska zima

Prijavljen 321 projekt umjetnika iz BiH i svijeta

sarajevska zima
01.11.2015.
u 14:50

Moto predstojećeg 32. Festivala Sarajevska zima je - "Duša umjetnika - Duša grada"

Na javni poziv za sudjelovanje na Međunarodnom Festivalu Sarajevska zima koji će se od 7. veljače do 31. ožujka sljedeće godine održati u Sarajevu i drugim bh. gradovima prijavljen je 321 projekt umjetnika iz BiH i svijeta.

Moto predstojećeg 32. Festivala Sarajevska zima je "Duša umjetnika - Duša grada". I svečanost otvaranja posvećena Sarajevu, duši umjetnika i grada koji je svojom poetikom prostora trajna inspiracija umjetnika.

Sarajevska zima je jedan od najznačajnijih europskih i svjetskih art festivala i susreta umjetnika i zastupljena je u  izvršnim odborima Europske Asocijacije Festivala i Asocijacije umjetnika Europe i Mediterana.

Festival je razvio novi program suradnje s festivalima iz regije, Mediterana, Europe i svijeta.

Sarajevska zima je predstavljena ove godine i na bijenalima u Veneciji, u okviru promocije Devet zmajevih glava, u Milanu u okviru 17.BJCEM, kao i vrhunskom izložbom u Strasbourgu na temu: Dijalog BiH i Europe o različitostima, te u Pekingu i Šangaju u okviru mreže Silk Road, navode iz Direkcije Sarajevske zime.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?