Osamnaesta po redu

Ovoga tjedna započela Ljetna škola glume GKM-a Vitez, trajat će do konca kolovoza

19.07.2023.
u 19:41

Gradsko kazalište mladih Vitez i ove godine organizira „Ljetnu školu glume“. Ovogodišnja Ljetna škola glume GKM-a Vitez, osamnaesta po redu, započela je ovoga tjedna i trajat će do konca kolovoza, a imat će za cilj najprije zabaviti i kreativno motivirati nove članove kazališta, kao i onima koji su već dulje članovi GKM-a Vitez, ponuditi im znanje i vještine scenske umjetnosti u ograncima scenskog glasa, govora, pokreta i glume.

„Želja nam je nastaviti predivnu tradiciju i projekt iz kojega je na neki način izraslo i naše kazalište. Raduje nas sjajan odaziv mladih ljudi, a ovim putem pozivamo sve mlade osobe koje žele postati dio naše kazališne obitelji ili jednostavno na kreativan način provesti ljeto da nam se priključe i u narednih mjesec i pol dana uživaju u programu koji smo pripremili u sklopu ovogodišnje Ljetne škole glume“, poručio je Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

“Ljetna škola glume” GKM-a Vitez obuhvatit će glumačke radionice koje će budućim članovima kazališta poslužiti u daljnjem kazališnom radu. Radionice će voditi Sunčica Strukar, studentica četvrte godine Akademije dramskih umjetnosti i članica Gradskog kazališta mladih Vitez.

Radionice će biti održavane u kazališnoj dvorani i u prirodi. Detaljan plan aktivnosti i radionica izložen je polaznicima prilikom upisa.

Ukupno 18 mladih se prijavilo za sudjelovanje na ovogodišnjoj Ljetnoj školi glume GKM-a Vitez: Andrej Paradžik, Monika Rajković, Zlata Berbić, Lejla Zolota, Amna Majstorić, Bruna Grabovac, Sofija Ćosić, Maris Rajković, Iva Velte, Marta Križanac, Kenan Hurem, Vanja Strukar, Sumeja Mujkić, Dorija Vidović, Petar Blaž, Nikolina Lovrinović, Emin Šahdan i Petar Domić.

Također, iz GKM-a Vitez su najavili i organizaciju Ljetnog kazališnog kampa, kojega već nekoliko godina organiziraju u Brajkovićima kod Travnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?