'Dosjei', nova knjiga Marine Radoš

Ova knjiga me potpuno ogoljuje i odaje

08.02.2017.
u 09:00

- Većina stvari u mom životu više nije ista, ali sam ja nekako ostala ista. Promijenila sam grad, okruženje, posao..., tako to valjda ide, kazala je Marina Radoš koja je nakon dvije godine izdala novu knjigu - “Dosjei”. Da ni nova knjiga mlade spisateljice nije prošla neprimijećeno, pokazuje podatak koji je nedavno objavila knjiga.ba, a prema čijoj su ljestvici dva naslova “Dosjei” i “Miki” među deset najčitanijih knjiga prošlog mjeseca.

Sličice iz ranijih dana

Razgovarali smo o nedavno objavljenoj novoj knjizi, reakcijama čitatelja, promociji i planovima za budućnost. Marina je kazala kako su reakcije na novu knjigu podijeljene: - Nekima je knjiga odmor, kao mali izlet u Mostar, dok je nekima puna teških misli. Dodala je kako su to sličice iz nekih ranijih dana koje, kako kaže, može čitati bez problema, za razliku od “Mikija” kojeg više ne može čitati. Na pitanje zašto je baš za knjigu odabrala naziv “Dosjei”, kazala je kako su to crtice poput tajnih spisa o nekome koje netko drugi drži u svojoj ladici.

- Knjiga me potpuno ogoljuje i odaje, u njoj sam gola i razoružana od svih sredstava kojima se inače krijem. Baš kao što je čovjek u dosjeu, kazala je u razgovoru. Jedan od razloga odabira naziva za knjigu je i taj što će mnogi od čitatelja u jednom od tih dosjea pronaći i svoj vlastiti. Pitali smo je planira li se nastavak “Mikija”, s obzirom na to da je izazvao veliko oduševljenje kod čitatelja, na što je Marina kazala kako nije sigurna hoće li ikada biti nastavka. - Moji čitatelji očekuju nastavak jer mnogima nije jasno kako je roman završio, kazala nam je u razgovoru Marina...

Cijeli razgovor čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije