Kulture nikad previše

Mostarac Sergej Trifunović otvara privatni teatar u Beogradu

bih...mostar...15.03.2012...glumac sergej trifunovic i  glumica maja lasic knezovic foto: zoran grizelj vecernji list
02.01.2016.
u 07:00

Trifunović kaže da je naišao na razumijevanje za stav da u jednoj zemlji ili u jednom gradu nikako ne može biti previše kulture

Po uzoru na kolege Branka Đurića Đuru i Renea Bitorajca u Zagrebu, glumac Sergej Trifunović, inače rođeni Mostarac, odlučio je otvoriti teatar u Beogradu, piše Večernji list BiH.

- Točno je da otvaram kazalište. Naš plan smo iznijeli ljudima iz Skupštine grada, kojima se ta ideja svidjela. Bili su vrlo susretljivi i ja sam im zahvalan na potpori, prenose Novosti.

Trifunović kaže da je naišao na razumijevanje za stav da u jednoj zemlji ili u jednom gradu ne može biti previše kulture.

- Svima s kojima sam do sada razgovarao svidjela se ideja. Potrebno nam je još kulture. Usporedbe radi, Budimpešta je devedesete godine imala 92 kazališta, a Beograd osam. Situacija je i danas slična - kaže poznati glumac.

Na upit je li sam u projektu ili ima suradnike, Trifunović odgovara:

- Nisam sam, naravno, ali još je rano govoriti o drugim imenima.

Vođenje kazališne kuće zahtijeva i vrhunske menadžerske sposobnosti. Glumačke ingerencije višestruko nagrađivanog Trifunovića nisu sporne i bit će veliki plus kada je riječ o umjetničkom rukovođenju teatrom.

- Najvažnije je okupiti dobar tim oko sebe, a ja vjerujem da ću imati najbolje ljude na odgovarajućim pozicijama. Ne razumijem se u financije, ali se razumijem u glumu i radit ću to što najbolje znam. Ostale stvari prepustit ću stručnjacima - zaključuje glumac.

U Beogradu već godinama postoji nekoliko scena koje nisu na državnom proračunu.

Uz najdugovječniji KPGT, svoju publiku ima i Slavija teatar Batrića Žarkovića, koji je ovih dana obilježio dva desetljeća postojanja.*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?