Pobjednica 16. Portanova Fashion Incubatora

Modni rukopis Ivane Janjić iz Orašja prepoznala Hrvatska

09.10.2016.
u 10:00

Mladu modnu dizajnericu iz Orašja nedavno smo predstavili kao upornu i nadarenu djevojku koja se prva u Posavini bavi modnim dizajnom. Ohrabruje spoznaja da iz Posavine stasa nova sjajna mlada generacija, puna svježe energije i izvrsnih ideja. Njezin modni rukopis, energiju i potencijal sa željom pomicanja granica stereotipa, u smjeru traženja novog i ne toliko viđenog, prepoznali su te je proglasili pobjednicom na najutjecajnijem regionalnom natjecanju za mlade i neafirmirane modne dizajnere 16. Portanova Fashion Incubatoru. Ivani Janjić pobjeda na PFI-ju donijela je laskavu titulu “najbolji mladi dizajner by Perwoll”, koja sa sobom nosi novčanu nagradu od 10. 000 kuna i pozivnicu za skorašnji modni spektakl, Tjedan mode BIPA Fashion.hr.

Mlada pobjednica sezone

- Vjerojatno još dugo neću biti u potpunosti svjesna što se ovdje u Osijeku meni dogodilo. Hvala od srca organizatorima, žiriju i publici, a želim čestitati i ostalim kolegicama u finalu, prvi su dojmovi Ivane Janjić, mlade pobjednice sezone. Među prvima čestitke joj je uputio Marko Jovanović, voditelj projekta PFI i naglasio: - Pred nama je novo ime na modnoj sceni, Ivana Janjić, kojoj uime cijelog tima čestitamo, kazao je. Pobjednici je poželio puno uspjeha na velikoj sceni u sklopu Tjedna mode Bipa Fashion.hr. i Vinko Filipić, direktor Fashion.hr-a. Pred prepunom osječkom publikom gdje je revije pratilo više od 700 gledatelja, u finalu su se predstavile još Nives Bošnjak, Anđela Markušić, Marija Nakir i Mona Lacko, a svoju posljednju kolekciju prikazala je i Mirjana Klepić, pobjednica Portanova Fashion Incubatora 2015.

Iako tek na početku, Ivana nije nepoznanica u svijetu mode i već su je okrunili nagradama na prestižnim natjecanjima.

Otvorena vrata svijeta mode

Nema sumnje da joj je posljednja pobjeda otvorila nova modna vrata. Ivana je na modnoj pisti imala nezahvalan zadatak, predstaviti mušku kolekciju koja u pravilu uvijek izaziva manje pozornosti od ženske kolekcije. Mlada dizajnerica Janjić jedina je predstavila mušku kolekciju koja je na prvu osvojila žiri. Njezina kolekcija A+ nastala je kao reakcija na društveno postavljanje okvira u vidu izražavanja individualnosti preko odjeće. Kako Ivana ističe, društvo je spremno muškarca svrstati u neprihvaćene kategorije, i to samo prema izgledu, dok se ženama u tom pogledu daje potpuna sloboda. I Ivana je oslobodila svoje muškarce na pisti. Slovo A u nazivu kolekcije za Ivanu simbolizira početak niza promjena koje su potrebne u društvu i na tržištu.

Ivana je svojom kolekcijom oduševila Osječane, stručni žiri i izazvala ovacije. Svoju stilsku vagu balansirala je do najsitnijeg detalja, što je vidljivo na pojedinim komadima njezinih kreacija, modnim dodacima, stylingu i odabiru glazbe.

Njezin muškarac s tolikom lakoćom nosi suknju, a pri tome i dalje zadržava muževnost i moć. On tako samouvjereno nosi avangarde komade, a pri tome ni u jednom trenutku ne djeluje isforsirano. A upravo tako kreira i sama Ivana, promišljeno, sigurno, zrelo, te je zasluženo osvojila titulu “najbolji mladi dizajner by Perwoll” te nastup na Tjednu mode BIPA Fashion.hr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?