HKUD "Sv. Marko" Vionica

"Korak Vionice" je najljepši korak, ples i igra u Hercegovini

Prije četiri godine osnovan je HKUD Sv. Marko Vionica. Medjugorje, 02.11.2015.Snimio:marijan Sivrić
03.11.2015.
u 06:15

Ove godine nastupali su u Slavoniji, dva puta u Vukovaru, na smotri folklora u Belišću, četiri dana bili su u Makedoniji...

HKUD "Sv. Marko" Vionica Čitluk ima više od 70 aktivnih članova. Od kada djeluje, u posljednje četiri godine, ne smanjuje se broj članova. Ove godine nastupali su u Slavoniji, dva puta u Vukovaru, zatim na smotri folklora u Belišću, četiri dana bili su u Makedoniji na Ohridskom ljetu, u Muću u Dalmaciji, organizirali su poznatu večer međunarodnoga folklora na Vionici gdje su nastupili KUD-ovi iz šest zemalja. Uskoro imaju nastup u Crnoj Gori. Bit će smješteni u Podgorici, a nastup će imati u Tuziju, u blizini albanske granice. Ovo nam je o ovogodišnjem djelovanju društva ispričao Damir Mandarić, predsjednik ovog HKUD-a. Društvo je pomlađeno s 40-ak mladih u dobi između 4 i 10 godina. Tako, po Damirovim riječima, Društvo nastavlja intenzivno raditi i čuvati tradiciju krajeva Hercegovine. Imaju svoju koreografiju. Trenutačno rade na novoj koreografiji u kojoj će raditi "korake Vionice". "Korak Vionice" proglašen je najljepšim korakom, plesom i igrom Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije