Solistički koncert

Koncertna večer povodom 60. obljetnice Muzičke akademije u Sarajevu

viola i klavir
26.12.2015.
u 11:18

Koncert na kojem će se predstaviti bh. umjetnice, violistica Tatjana Romanić-Piralić, te pijanistica Belinda Krnić će se održati 28. prosinca 2015. godine

Već je protekla godina dana od kako Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu putem Koncertne sezone obilježava 60. obljetnicu svog postojanja. Popis do sada organiziranih koncerata je dug, a mnogi od njih su podrazumijevali sudjelovanje mladih i talentiranih umjetnika, kao i već afirmiranih umjetnika odavno prepoznatljivih na bh. glazbenoj sceni. Stoga se može zaključiti da je misija Akademije u proteklom razdoblju bila sintetizirati znanje, iskustvo i umjetnički kvalitet na jednom mjestu, priopćeno je iz Muzičke akademije. 

Koncert na kojem će se predstaviti bh. umjetnice, violistica Tatjana Romanić-Piralić, te pijanistica Belinda Krnić, zasigurno će potvrditi izrečenu tvrdnju. Solistički koncert će biti održan 28. prosinca 2015. godine, s početkom u 19:30 sati, u dvorani Bošnjačkog instituta Adila Zulfikarpašića. Glazbenu večer činit će Sonata za violu i klavir Georga Friedrich Händela (1685–1759), zatim izabrani komadi iz baleta Romeo i Julia Sergeja Prokofjeva (1891–1953) čiji je aranžman uradio Vladin Borisovski, te Sonata za violu i klavir op. 147 Dmitrij Šostakoviča (1906–1975).

Bh. publika imat će rijetku priliku slušati glazbeni repertoar namijenjen solo violi, navodi se u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?