Izložba u Tomislavgradu

Fra Slaven Brekalo: ‘Zauvijek ću pamtiti ovu lijepu večer’

20.12.2016.
u 09:00

U sklopu tradicionalne duhovno-kulturne manifestacije “Božiću ususret 2016.”, koju je organizirala Općina Tomislavgrad, u Galeriji Kulturno-informativnog centra (KIC) otvorena je izložba umjetnika amatera s područja te općine. Otvaranjem izložbe slikara amatera ujedno je i označen početak ovogodišnje blagdanske manifestacije koja će trajati sve do 30. prosinca ove godine, kada završava Božićnim sajmom.

Trinaest umjetnika

Iako je javni poziv bio upućen četrdesetorici duvanjskih umjetnika, svoja djela izložilo je tek njih trinaest, koristeći različite tehnike rada: tempera, staklo, drvo, kamen…

Izložena su tako djela Dragice Pranjić djevojački Soldić, Tomislava Madunića, Zdravke Mihojević, Ivana Buntića, Joze Juriča Brke, pok. Ante Ivankovića Perića, Ivana Ivankovića, Branka Sliške, Ivana Vukadina, pok. Boška Papića, Stojana Vučemila, Josipa Bagarića Brace te jednog umjetnika koji je tražio anonimnost.

Na samome početku riječi dobrodošlice izrekla je ravnateljica Kulturno-informativnog centra Danijela Papić koja je kazala kako joj je čast da je baš jednom ovakvom izložbom počela manifestacija “Božiću ususret” koja postoji već desetljeće i pol.

- Ovom prigodom ljubitelji umjetnosti imaju priliku vidjeti široku paletu umjetničkog stvaralaštva naših amatera. Na ovom duvanjskom prostoru djeluje njih oko četrdesetak, od kojih se trinaest odazvalo i izložilo 36 svojih djela u različitim tehnikama i izričajima, kazala je ravnateljica KIC-a Danijela Papić dodavši kako izložba za posjetitelje ostaje otvorena mjesec dana.

Prema riječima voditelja programa Domagoja Jerlagića, iako je riječ o slikarima amaterima, to ne umanjuje vrijednost događaja.

O samome radu tomislavgradskoga KIC-a govorio je kustos Gradske galerije Tomislav Vučemil koji je naglasio kako je do sada u ovome prostoru svoja djela izložilo više od 300 umjetnika i da je ova galerija “rasadnik talenata”.

Čast otvorenja izložbe ukazana je duvanjskom župniku fra Slavenu Brekalu koji je kazao kako mu je to prvi put da otvara jednu takvu izložbu “i da će stoga zauvijek pamtiti ovu lijepu večer”.

Otvorena do 26. siječnja

Predivnu umjetničku večer, kojoj je nazočio veliki broj posjetitelja, dodatno su upotpunili učenice i učenici Osnovne glazbene škole izvevši nekoliko lijepih skladbi pod ravnanjem svojih profesora.

Izložba umjetnika amatera ostaje otvorena do 26. siječnja iduće godine, stoga obvezno navratite u Gradsku galeriju Kulturno-informativnog centra i uvjerite se u talent domaćih snaga. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije