HKD Napredak

Božićnim koncertom 14. prosinca u Sarajevu počinju 'Napretkovi božićni dani'

27.11.2023.
u 18:40

Božićni dani u Sarajevu počet će božićnim koncertom Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak u srijedu, 14. prosinca, u Narodnom pozorištu s početkom u 20 sati.

Događaj je to koji iz godine u godinu podiže ljestvicu kvalitete, sadržaja i posjećenosti. Uz pratnju Sarajevske filharmonije soprani Elvira Hasanagić i Nela Šarić, mezzosopran Ivana Srbljan, tenor Roko Radovan i baritoni Matija Meić i Tomislav Perić, a pod ravnanjem dirigenta Darijana Ivezića, provest će posjetitelje kroz bisere operne i operetne literature, ali i sjajne arije kao i tradicionalne božićne pjesme, odvesti u neke druge dimenzije i zasigurno donijeti dah svjetskih pozornica i izvedbi u kojima su ovi istaknuti umjetnici briljirali, priopćeno je iz HKD-a Napredak.

Napretkovi božićni dani znani su i po svojim sportskim događajima, tako će Teniski centar Koševo biti domaćin 11. po redu Napretkovog međunarodnog božićnog teniskog turnira koji je na programu od 15. do 17. prosinca i koji će biti odigran u parovima. Ovo je sportski događaj koji okuplja preko 100 tenisača, a koji ove godine uvodi i novinu, a to je igra u parovima za dame.

U sportskom duhu, približavajući se najradosnijem katoličkom blagdanu Božiću, na sportskim terenima u Doglodima bit će održan 23. po redu Napretkov božićni turnir u nogometu, a koji će se odigrati u subotu i u nedjelju, 16. i 17. prosinca. Kao i do sada snage će odmjeriti 12 mladih ekipa sazdanih od dječaka uzrasta od 12 i 13 godina.

Tradicionalni 32. Napretkov međunarodni božićni turnir u šahu održat će se u NCM “Ivan Pavao II” s početkom u 14 sati. Natjecanje će se igrati po švicarskom sustavu od devet kola, s tempom igre od 10 minuta po igraču za partiju. Snage uma i moć strategije će odmjeriti brojni sudionici, velemajstori, međunarodni majstori i FIDE majstori.

Nakon glazbenih i sportskih lampica, na svom kulturnom drvetu HKD Napredak upalit će i umjetničke lampice i to uz 31. likovno annale 2023. Izložba slika koja će biti otvorena i dostupna ljubiteljima likovne umjetnosti od petka, 22. prosinca, u 19 sati u Maloj galeriji Sv. Ante, Bistrik Sarajevo. Sjajna su to djela članova Udruge likovnih umjetnika „Napredak“ Sarajevo koji vrijedno rade tijekom cijele godine.

Napredak će i ove godine, njegujući tradiciju, jezik i kulturu, okititi svoje božićno kulturno drvce širom otvarajući vrata za sve dobronamjernike, članove i simpatizere, te bogatim sadržajem i blagdanskim programom, ali prije svega duhom i ljubavlju zahvaliti i pokazati još jednom svoju misiju u službi čovjeka, poručili su iz HKD Napredak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?