ODUŠEVIO PUBLIKU

Ansambl Lado u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održao plesni koncert za pamćenje

12.10.2022.
u 07:46

Odlični su bili svi solistički i kolektivni zapjevi ansambla koji je svoj cjelovečernji program završio čuvenim Prigorskim plesovima Zvonimira Ljevakovića, čiji je kraj morao biti ponovljen dva puta, zbog frenetičnog pljeska publike

Ansambl Lado sinoć je do posljednjeg mjesta napunio veliku dvoranu Vatroslava Lisinskog i održao plesni koncert za pamćenje. Koncert u organizaciji Večernjeg lista publici je predstavio neke od najpoznatijih koreografija i glazbenih brojeva koje ansambl izvodi već gotovo sedam i pol desetljeća, ali tu su bili i neki uvijek dobrodošli noviteti. Među njima je posebno zanimljiva bila premijerna izvedba Turanjskog kola tj. pjesama i plesova Turnja čiju koreografiju i glazbenu obradu potpisuje umjetnički ravnatelj ansambla Krunoslav Šokac. 

Odlični su bili svi solistički i kolektivni zapjevi ansambla koji je svoj cjelovečernji program završio čuvenim Prigorskim plesovima Zvonimira Ljevakovića, čiji je kraj morao biti ponovljen dva puta, zbog frenetičnog pljeska publike. Lado je osnovan prije sedamdeset i tri godine, a godišnje će koncerte izvesti u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu 12. i 13. studenog. Ove je godine ansambl nastupio i na Svjetskoj izložbi u Dubaiju, te je održao i zajedničko ljetno gostovanje sa Nacionalnim ansamblom Sjeverne Makedonije Tanecom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?