“Na krilima ljubavi”

Knjiga posvećena djeci s posebnim potrebama

26.10.2016.
u 07:00

U prepunom amfiteatru zajedničke zgrade Filozofskog fakulteta i Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru promovirana je knjiga “Na krilima ljubavi” autorice Sonje Jurić.

Kao i svaka Sonjina knjiga, i ova je posvećena djeci, ali ova je osobita jer je posvećena djeci s posebnim potrebama.

Knjigu su predstavili urednik Alfine biblioteke Knjiga za mladež i književnik Božidar Prosenjak te recenzent dr. sc. Antun Lučić.

“Malo je autora koji su u stanju napisati ovakvu knjigu i trebalo je hrabrosti za to. Nisu u pitanju samo priče o djeci kojoj je potrebna posebna skrb, nego i o roditeljima koji se cijeloga života nose s problemom kakav u svojim mladenačkim snovima o ljubavi i izgradnji obiteljskog gnijezda nisu očekivali. I ponajviše, to su priče o nama, o našoj ljudskoj zajednici koja najčešće nije spremna, a samim time ni sposobna, za ad hoc integraciju takvih osoba u normalan život. Važno je otvoriti vrata, odnosno onima koji se trude i rade ne postavljati zapreke i mnogo se toga može napraviti, kazao je Prosenjak te istaknuo kako je ponosan što je ovakva knjiga upravo objavljena u Alfinoj biblioteci Knjiga za mladež.

Autorica Sonja Jurić je istaknula da je motiv njezinog pisanja o djeci s posebnim potrebama želja da sva djeca rastu sretno i bezbrižno, bez ikakvih predrasuda, podjela i izolacija. “A činjenica je da su djeca s posebnim potrebama na margini naše društvene zajednice i nisu prihvaćena onako kako bi trebala biti. Bez obzira na njihove tjelesne ili psihičke zdravstvene poteškoće, trebamo ih prihvatiti s više razumijevanja i tolerancije. Jer sva djeca su naša djeca” - kazala je Jurić.

Promociju su upotpunili učenici koji su čitali priče iz knjige. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?