Sarajevski gradonačelnik

Komšić i dalje koči izgradnju spomenika braniteljima HVO-a

Ivo Komšić
23.09.2014.
u 09:24

Spomen obilježje poginulim pripadnicima HVO-a Sarajevo na čekanju

Situacija oko spomen-obilježja svim poginulim pripadnicima HVO-a Sarajevo i Hrvatske brigade “Kralj Tvrtko” još je nerazjašnjena, unatoč činjenici da su svi potrebni papiri dobiveni još prije dvije godine, i to u vrijeme mandata gradonačelnika Alije Behmena. Njega je zamijenio Ivo Komšić koji već dvije godine ne predlaže točku dnevnog reda na Gradskom vijeću koja se odnosi na izgradnju spomenika. Udruga UOOUDB-a HVO-a Sarajevo je preko Općine Centar 9. veljače 2012. podnijela inicijativu za podizanje spomen-obilježja poginulim pripadnicima HVO-a Sarajevo i Hrvatske brigade “Kralj Tvrtko” tadašnjem gradonačelniku Sarajeva Aliji Behmenu. Općina Centar proslijedila je inicijativu gradonačelniku Sarajeva na razmatranje i odlučivanje koji je inicijativu proslijedio Povjerenstvu za spomenike Gradskog vijeća Sarajeva. Povjerenstvo je na sjednici 14. ožujka 2012. donijelo zaključak da je inicijativa za podizanje spomen-obilježja svim poginulim braniteljima HVO-a Sarajevo i Hrvatske brigade “Kralj Tvrtko” u Sarajevu od značaja za grad i u skladu s propisanim kriterijima. Nakon što je inicijativa dopunjena traženim elementima, Povjerenstvo za spomenike GV Sarajeva na sjednici 11. 6. 2012. donijelo je zaključak kojim utvrđuje prijedlog odluke o postavljanju spomen-obilježja u Sarajevu koji će, po donošenju elaborata o spomenicima od interesa za Sarajevo, biti upućen na konačno usvajanje. Ako je spomenik poginulim braniteljima HVO-a od interesa za Sarajevo, pitanje je zbog čega Ivo Komšić ignorira izgradnju i ne stavlja inicijativu pred Gradsko vijeće. (Z.T.)

Komentara 2

Avatar bucalo
bucalo
01:30 25.09.2014.

jadni smo ti mi kad nam komsici odredjuju sudbinu u sarajevu,ivi su cak zabranili dolazak u svoj rodni grad koliki je veliki Hrvat,a i on i njegov isprd imaju titinu sliku u uredu ,najvecem Hrvatskom zlocincu

HS
HVO-Sarajevo
14:20 23.09.2014.

Gospodine Tuliću, krivo ste informirani. Gradonačelnik Sarajeva će pomoći oko svih detalja vezanih za izgradnju spomenika, ali pod uvjetom da o lokaciji i izgledu spomenika odlučuju obitelji poginulih. U Sarajevu je registrirana Udruga obitelji poginulih hrvatskih branitelja, otiđite do njihh pa onda pišite. Naravno da Komšić neće pružiti podršku nekome tko nije kompetentan oko izgradnje spomenika, što se u ovom slučaju radi o dezerteru Marinku Pejiću.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije