18. anale crteža

Grand Prix: Četrdesetak likovnih umjetnika predstavlja crteže u Mostaru

Grand Prix
Foto: Stojan Lasić
1/7
02.12.2016.
u 20:13

Otvaranje izložbe "18. anale crteža BiH Mostar Grand Prix 2016" upriličeno je večeras u Centru za kulturu Mostar

Umjetnik Adi Karailo iz Sarajeva dobitnik je ovogodišnje nagrade Grand Prix Mostar 2016 u sklopu 18. anala crteža BiH koji su upriličeni u Mostaru.
U ime žirija obratila se Andrea Mekić kazavši kako je nagrada Karailu za klasični crtež dodijeljena zbog izvanrednog tehničkog dostignuća i rada u grafitnoj olovci. Riječ je, kako je kazala, i o poticajnoj nagradi jer je riječ o vrlo mladom umjetniku koji je tek završio akademiju, javlja Fena.

Grand Prix dodijeljen je i Halilu Tikveši za njegov višedesetljetni doprinos likovnoj umjetnosti BiH.

Otvaranje izložbe "18. anale crteža BiH Mostar Grand Prix 2016" upriličeno je večeras u Centru za kulturu Mostar, gdje se predstavlja četrdesetak likovnih umjetnika iz cijele BiH s ukupno 90 radova.

Uz tradicionalnu olovku, tuš i ugljen, ljubitelji likovne umjetnosti moći će vidjeti i crteže od papira, radove nastale kompjuterskom obradom, kombiniranom tehnikom i slično.

Organizatori izložbe su Grad Mostar, Centar za kulturu i Udruženje likovnih umjetnika BiH.

- Potrudili smo se da ovu reprezentativnu smotru bh. crteža ponovo vratimo u Mostar i nastavimo tradiciju, tako da će mostarska publika ponovno moći vidjeti likovne radove eminentnih likovnih umjetnika iz cijele BiH - kazao je direktor Centra za kulturu Senad Suljić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?