švedska

Grad Lund nudi ISIL-ovcima besplatan smještaj i porezne olakšice

ISIL
21.10.2016.
u 15:30

Švedski grad Lund sprema se prihvatiti povratnike iz Islamske države nudeći razne pogodnosti kao što su besplatno stanovanje, vozačke dozvole i porezne olakšice.

Čelnici ovog mjesta planiraju potpunu reintegraciju ekstremista koji su u Iraku i Siriji borili na strani ISIL-a, piše “The Sun”.

Kako se navodi, oni su prihvatili mišljenje kriminologa Christoffera Carlssona, koji smatra da će doskorašnji teroristi imati velike probleme ako im se ne pomogne.

“Da bi imali šanse na tržištu rada trebalo bi da dobiju vozačke dozvole, oproštaj dugova za račune i porez, kao i odgovarajući smeštaj”, ističe Carlsson.

Koordinatorka u gradskoj skupštini Lunda, zadužena za borbu protiv nasilnog ekstremizma, Anna Sjostrand, zalaže se da se borcima ISIL-a pruži druga šansa, javlja Dnevni Avaz.

“Ne možemo reći “napravio si pogrešan izbor i zbog toga nemaš prava vratiti se i živjeti u našem društvu”. Oni bi trebali dobiti našu pomoć”, izjavila je Sjostrand.

Inače, na listi zemalja koje, u odnosu na broj stanovnika, imaju najviše državljana među stranim militantima je i Švedska, jer je oko 300 ekstremista otišlo da se bori u Siriju i Irak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?