u mostaru OTVORENI 12. "DIDAKOVI DANI"

Fra Didak je puno učinio za ljude u Hercegovini i to u izuzetno teškim vremenima

didak
Foto: Stojan Lasić
1/2
10.10.2015.
u 12:43

Dvanaesti „Didakovi dani“, kulturna manifestacija posvećena liku i djelu fra Didaka Buntića, istaknutog hercegovačkog franjevca, sinoć su u svečano otvoreni u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače. Ovogodišnju manifestaciju otvorio je predsjedatelj predsjedništva BiH Dragan Čovič koji je tom prigodom istaknuo kako je fra Didak puno učinio za ljude u Hercegovini i to u vremenima koja su bila izuzetno teška za stanovništvo.
Posebno je naglasio da se ovakve manifestacije i organiziraju, kako bi se sačuvalo sve ono što je fra Didak ostavio iza sebe. - Neka ovi dani budu poruka da se na idućoj obljetnici još više okupimo, jer fra Didak nije samo svećenik i običan mali čovjek s Paoče, on je jedna velika ljudska gromada Bosne i Hercegovine i širih područja - kazao je Čović. Prigodnim riječima nazočnima su se obratili i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, hercegovački provincijal fra Miljenko Šteko te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. U glazbenom dijelu nastupili su članovi Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba, a program su vodili Sanja Pehar i Dragan Soldo. Nakon svečanosti otvaranja izvedena je i premijera kazališne predstave „Učiteljice“. Tekst za predstavu napisao je profesor dramaturgije Dragan Komadina, a gumac HNK-a Mostar Robert Pehar potpisuje režiju. Predstavu su izveli članovi dramske sekcije HKUD-a „Didak“ župe Gradnići. U sklopu obilježavanja Didakovih dana, u četvrtak je položeno cvijeće na spomen obilježju fra Didaku Buntiću u rodnoj mu Paoči, te je počela s radom Međunarodna likovna kolonija akademskih slikara i kipara skupine ''Didak''.  „Didakovi dani“ otvoreni su do sutra.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?