Drugi ciklus fotografija Zdrinka Brekala

Dr. Brekalo novim fotografijama pogled usmjerava k umjetničkom

brekalo
Foto: Foto: Stojan Lasić/Vecernji.ba
24.10.2014.
u 17:55

Impozantne fotografije za ovu izložbu, u velikom formatu 100x150 cm, dr. Brekalo nije tiskao na papiru već na platnu

U umjetničkoj Galeriji kraljice Katarine Kosače otvorena je izložba fotografija dr. Zdrinka Brekala, uglednog kirurga Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Prošle su četiri godine od kada se, kao ugodno iznenađenje, dr. Brekalo svojim fotografijama predstavio mostarskoj publici. Ovoga puta zanimanje za njegovu izložbu bilo je znatno veće. Otvorenju je nazočila čitava društvena elita Heregovine, te brojni Brekalovi kolege liječnici koji sudjeluju na III. kongresu kirurga u Mostaru.

O njegovim umjetničkim fotografijama govorili su likovni kritičar Ivan Vukoja i uime organizatora izložbe, Matice hrvatske Mostar, njezin počasni predsjednik Josip Muselimović.

- Zdrinko Brekalo posjeduje zavidnu vještinu fotografiranja, i on nam uz pomoć objektiva, makrofotografskim načinom snimanja, otkriva pregršt detalja koji nisu vidljivi ljudskom oku - kazao je, uz ostalo, Vukoja, prenosi Vecernji.ba.

Impozantne fotografije za ovu izložbu, u formatu 100x150 cm, dr. Brekalo nije tiskao na papiru već na platnu, što govori da autor sve više svoj pogled usmjerava prema likovnosti i onome umjetničkom u sebi.

- Mome dragom prijatelju dr. Brekalu čestitam na ovoj veličanstvenoj izložbi, mogu mu samo poželjeti mirnu i sigurnu ruku i dobro oko, kako sa skalpelom tako i s objektivom. Umjetnost dr. Brekala je sastavni dio suvremene likovne umjetnosti - istaknuo je Muselimović.

Izložba dr. Brekala je prodajnog karaktera, a dio sredstava bit će uplaćen u humanitarne svrhe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?