Antonio Tajani

Novi predsjednik Europskog parlamenta prijatelj je Međugorja, posjetio ga je ljetos

Novi predsjednik Europskog Parlamenta Antonio Tajani u molitvi kraj Plavog križa na Brdu ukazanja u Bijakovićima u međugorskoj župi. Medjugorje, 18.01.2017.Snimio:Marijan Sivrić
19.01.2017.
u 07:00

Novi je predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani iz Europske pučke stanke (EPP), dosadašnji potpredsjednik Europskog parlamenta. U ljeto prošle godine, 2. srpnja, posjetio je poznato marijansko svetište Međugorje. S europskim izaslanstvom pohodio je Brdo ukazanja, crkvu svetog Jakova i susreo se s međugorskim župnikom fra Marinkom Šakotom, predsjednikom Humanitarne udruge “Marijine ruke” Jakovom Čolom i vidjelicom Ivankom Ivanković Elez, piše Večernji list BiH.

Boravak u Međugorju

Prije i poslije tog posjeta bio je sa suradnicima na radnom sastanku u Splitu. Kako nam je ispričao međugorski vodič Mika Vasilj, Antonio Tajani sa suradnicima izrazio je veliku želju posjetiti hercegovačko marijansko svetište. Novi predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani u Međugorje je doputovao s francuskom zastupnicom u Europskom parlamentu Elisabeth Morin-Chartier te talijanskim zastupnicima u Europskom parlamentu Albertom Ciriom i Lorenzom Cesom. Ono što je Tajani zaželio u Splitu, i ostvario je. To mu je bio prvi posjet Međugorju. Europarlamentarac Alberto Cirio veliki je zaljubljenik u Međugorje i bio je više puta s obitelji u Međugorju pa je on, uz vodiča prijatelja Miku Vasilja, i promotor marijanskog svetišta u međugorskoj župi. Uvijek kad je Alberto Cirio dolazio s obitelji u međugorsku župu, prva postaja bila je Brdo ukazanja i molitva na njemu u tišini. Kako kaže Mika Vasilj, Alberto je uvijek govorio kako osjeća poseban mir kad je na Podbrdu i zbog toga ima potrebu često dolaziti u ovo hercegovačko marijansko svetište.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?