u bijegu od petka

Uhićeni bjegunci koji su pobjegli iz marice u Hrvatskoj

PU vukovarsko-srijemska
14.02.2022.
u 08:31

Bjegunce je policija intenzivno lovila još od petka navečer kad su i pobjegli, a zatražila je i pomoć građana objavom fotografija i opisa ovih opasnih mladića.

Dvojica krijumčara koja su u petak oko 22 sata pobjegli iz policijskog vozila (marice) tijekom prijevoza u osječki zatvor, uhvaćeni su, neslužbeno doznaju 24sata.hr, u nedjelju u policijskoj akciji u blizini Đakova.

U hvatanju bjegunaca po Slavoniji sudjelovalo je više policijskih uprava, s obzirom da je dvojac uspio iskočiti iz marice baš na području granice Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

Bili su u stražnjem dijelu vozila gdje su uspjeli napraviti mehanički kvar na vratima i stražnjim rešetkama, otvorili ih te samo iskočili usred vožnje. Bjegunce je policija intenzivno lovila još od petka navečer kad su i pobjegli, a zatražila je i pomoć građana objavom fotografija i opisa ovih opasnih mladića.

Dvojicu 22-godišnjaka je policija, neslužbeno doznajemo, uhitila u srijedu oko 22 sata dok su krijumčarili migrante. Uhićeni su nedaleko odmorišta Lubanj na autocesti Lipovac-Zagreb, gdje su njihov kombi francuskih registracija okružili policajci zbog osnovane sumnje da se u njemu nalaze strani državljani koji su nezakonito prešli granicu. 

I tada su pokušali pobjeći, jedan je skoro zgazio policajce

Vozač je, nakon što su ih zaustavili, upalio vozilo i pokušao pobjeći. Kombijem je išao naprijed-nazad i nasrtao na policajce te ugrozio njihove živote. Jedan od policajaca je tad ispalio hitac, a zatim su, uz uporabu tjelesne snage i sredstva za vezivanje, svladali vozača i odveli ga na kriminalističko istraživanje. 

Vozač je oštetio tri službena automobila policije. Drugi 22-godišnjak se u to vrijeme nalazio u osobnom automobilu na parkingu obližnjeg odmorišta Spačva i čekao kombi. 

U kombiju je zatečeno više stranih državljana koji nisu imali vidljive ozljede i kojima je ponuđena liječnička pomoć. Nakon toga su ih policajci doveli u službene prostorije da im utvrde identitet i status boravka u Hrvatskoj. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije