privedena jedna osoba

SIPA pretresla stan u Maglaju i pronašla bombe, mine, eksploziv...

sipa pretres
04.01.2017.
u 15:40

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u petak (30. prosinca 2016. godine) su izvršili pretres na jednoj lokaciji u Maglaju.

Poduzimajući pojačane aktivnosti u cilju sprečavanja i otkrivanja terorističkih prijetnji u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, a po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužiteljstva BiH, izvršen je pretres stambenog objekta, zbog postojanja osnovane sumnje da je osoba koja koristi isti počinila krivično djelo neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti slijedeći predmeti: punjenje za protutenkovsku nagaznu minu, dvije ručne bombe, sporogoreći štapin dužine 10 m sa detonatorskom kapislom, detonirajući štapin dužine 1m, dvije protupješadijske mine „PPM3“ s eksplozivnim punjenjem bez upaljača, jedno eksplozivno punjenje za protupješadijsku minu i 17 metaka kalibra 7.62 mm. Po okončanju pretresa, osoba koja koristi navedeni objekt, privedena je u službene prostorije SIPA-e, radi uzimanja izjave u svojstvu osumnjičene osobe, priopćeno je iz SIPA-e.  

Policijski službenici SIPA-e će nastaviti poduzimati istražne mjere i radnje u cilju dokumentiranja navedenog krivičnog djela. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije