Istraga zločina

Policija na tragu zločincu koji je vezao i ubio povratnika 1996.

27.12.2015.
u 08:00

Istražitelji provjeravaju telefonske pozive ubijenog starca kod Teočaka, a i već postoji nekoliko osumnjičenih osoba koje će biti ispitane

-Nisu pronađeni tragovi nasilnog ulaska napadača u kuću. Na tijelu i glavi ubijenog je pronađen manji broj rana, a smrt je, najvjerojatnije, nastupila od jakog udarca u bradu. U kući je izvršena premetačina stvari i sumnja se na zločin iz koristoljublja - kazao je Admir Arnautović, glasnogovonik Tužiteljstva u Tuzli, nakon ubojstva Milana Sarića (75), srpskog povratnika u selu Skakavici kod Teočaka. Istražitelji su provjeravali telefonske pozive koji su upućivani ubijenom Sariću, a, navodno, već postoji nekoliko osumnjičenih koji će biti ispitani. Nesretni starac je živio sam u kući koja je inače na osami u zaseoku Sarići, u kojemu ima svega deset kućanstava. Što se događalo u njegovoj kući nitko od susjeda nije čuo niti zna.

Pronašao ga zet

- Ovdje uglavnom žive stariji ljudi i kuće su udaljene jedna od druge. Tako da nitko nije mogao ni vidjeti ubojicu. Milan je bio dobar čovjek. Ni s kim nije bio u sukobu. Bio je miran i povučen čovjek. Je li ga ubio netko tko ga je htio opljačkati ili je nešto drugo u pitanju, teško je reći - kazao je jedan od mještana Sarića.

Dodao je kako ubijeni Sarić ima kćer koja sa svojom obitelji živi u Bijeljini. Mještani pričaju da ga je ona povremeno posjećivala i pomagala mu.

- Sarić se u svoje rodno selo vratio 1996. godine i na svome imanju se bavio poljoprivredom i stočarstvom. Njega je mrtvog i vezanog pronašao zet Dragan Jović iz Bijeljine, koji je i pozvao policiju. Pretpostavlja se da je starac ubijen nekoliko dana prije toga, a tužitelj je izdao naredbu za obdukciju tijela kojom će se, između ostalog, utvrditi točno vrijeme i uzroci smrti. Sariću je ranije u nekoliko navrata ukradena stoka, a počinitelji nikada nisu otkriveni - navode uznemireni stanovnici koji traže žurniju istragu.

Osuda

Srbi povratnici na područje Tuzlanske županije najoštrije su osudili ubojstvo Milana Sarića. U udruzi "Agrorazvoj" iz Tuzle kažu da su Srbi povratnici sve češće na meti napada u ovom dijelu Federacije BiH.

- Proteklog tjedna počinjeno je brutalno razbojstvo nad starijom nemoćnom ženom u selu Zelina kod Kalesije. Policija nije otkrila počinitelje. Malobrojni Srbi povratnici na području Tuzlanske županije žive u jako teškoj situaciji. Nazočnost vehabijskog pokreta je aktivna i vlasti ih podržavaju - navodi se u izvješću udruge "Agrorazvoj".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije