Općinski sud Kalesija

Omerović i Gutić osuđeni zbog zlouporabe položaja i ovlasti

Rasim Omerovic
19.07.2016.
u 10:34

Općinski sud Kalesija donio je osuđujuću prvostupanjsku presudu za bivšeg načelnika općine Kalesija Rasima Omerovića (61) i pomoćnika načelnika za poljoprivredu, proračun i inspekcije u ovoj općini Abdulaha Gutića (58) zbog krivičnog djela zlouporabe položaja i ovlasti, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije.

Omeroviću je izrečena uvjetna osuda na kaznu zatvora od šest mjeseci s rokom provjere od dvije godine i mjera zabrana vršenja funkcije načelnika u razdoblju od dvije godine od dana pravosnažnosti presude.

Gutiću je izrečena uvjetna osuda na kaznu zatvora od tri mjeseca s rokom provjere od jedne godine i mjera zabrane vršenja rukovodećih funkcija u općini Kalesija u razdoblju od jedne godine od dana pravosnažnosti presude.

Optužnicom Županijskog tužiteljstva TŽ Omerović i Gutić se terete da su u razdoblju od lipnja 2012. do rujna 2013. godine zlouporabili spomenute funkcije u općini Kalesija i na nezakonit način primili suprugu Omerovića u radni odnos na neodređeno vrijeme na poziciju stručnog suradnika za građanska stanja, radne odnose i personalne poslove u općini Kalesija.

Omerović je optužen i da je od siječnja 2013. do kraja 2014., također obavljajući funkciju načelnika općine Kalesija, bez raspisivanja javnog natječaja koji je obvezan i bez uključivanja Agencije za državnu službu FBiH, donio odluku kojom se državni službenik iz ove općine privremeno postavlja za rukovodećeg državnog službenika s uvećanjem plaće za oko 50 posto. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije