Dvojica Banjalučana

Krađama oštetili telekom operatere za 30.000 KM

m-tel
28.03.2016.
u 14:16

 Dvojica Banjalučana uhićeni su zbog sumnje da su počinili 16 teških krađa, priopćeno je danas iz Centra javne sigurnosti Banja Luka.

U akciji kodnog naziva „Repetitor“ uhićeni su B.J. (1983.) i G.J. (1978.), a terete se da su od početka ove godine godine, na području Banje Luke, Laktaša, Bosanske Gradiške, Srpca, Ribnika, Kotor-Varoši i Čelinca, iz baznih stanica preduzeća „M-tel“ i „BH Telekom“ otuđili za sada utvrđenih 70 akumulatorskih baterija, veće amperaže, čime su navedena preduzeća oštetili za oko 30.000 KM.

U tijeku istrage pronađeni su i predmeti koji potiču iz krivičnih djela, akumulatorke baterije.

Policijski službenici Centra javne sigurnosti Banja Luka zajedno s policijskim službenicima Županije Sarajevo, Policijska Uprava Ilidža su u mjestu Podlugovi pronašli i oduzeli veći broj akumulatorskih baterija. 

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Banja Luka, koji je naložio kako se osumnjičeni, nakon završene kriminalističke obrade puste na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjena krivična djela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije