Suđenje Nikolaju Ivanoviću

Član "Pink Pantera" priznao oružanu pljačku u zlatari 2007.

pink panter
11.01.2016.
u 21:23

Crnogoracu Nikolaju Ivanoviću je suđeno bez navodnog sudionika Zorana Kostića,koji se smatra za lidera “Pink Panthersa”

Navodni član poznate međunarodne gangsterske grupe “Pink Panter” priznao je danas, prvog dana procesa pred pravosuđem u Monaku, oružanu pljačku počinjenu 2007. godine u zlatari u kneževini.

Četrdesetdvogodišnjem Crnogoracu Nikolaju Ivanoviću je suđeno bez navodnog sudionika Zorana Kostića, zemljaka trenutno u zatvoru u Francuskoj, koji se smatra za lidera “Pink Panthersa”.

Dva navodna pljačkaša su optužena da su ukrala, prijeteći oružjem, komplet novih luksuznih satova “Audemars Piquet”, kao i sat jednog nogometaša koji je bio u zlatari da bi mu se promijenila narukvica. Plijen te pljačke procijenjen je na više od 460.000 eura. Pljačka je izvedena u luksuznoj trgovačkoj galeriji u Monaku.

Pljačkaši su pobjegli u ukradenom vozilu, pronađenom mjesec dana kasnije nedaleko od Monaka, u njemu su se nalazili automatski pištolj, mobilni tekefon i odjeća. Dva muškarca su uhićena u svibnju 2009. godine u Parizu. Oni su bili predmet nekoliko međunarodnih potjernica, posebno Švicarske, Monaka i Crne Gore. Istražitelji su im pripisali pljačke u Monaku, Francuskoj, Njemačkoj i Švicarskoj, u Lozani i Ženevi.

Nakon čitanja optužnice u ponedjeljak, Nikolaj Ivanović je priznao djela u Monaku i precizirao da su satovi preprodati u Milanu za “200.000 eura”.

- Pink Panter, ja ih ne poznajem, oni ne postoje, ja nemam šefa, nemam tetovažu, dodao je Crnogorac, već osuđivan na tri stroge zatvorske kazne u Francuskoj.

Međunarodna banda nazvana “Pink Panters”, kojoj se pripisuju stotine pljački zlatara u svijetu, je grupa promjenljive geometrije kriminala porijeklom iz bivše Jugoslavije, koji imaju isti operativni princip.

Naziv “Pink Panter” su dali engleski policajci nakon pljačke nekoliko milijuna eura izvedenih u Londonu. Dijamant ukraden, bio je skriven u kozmetičku kremu, kao u jednom uspješnom filmu iz serije “Le panthere rose” (Pink Panteher”) Amerikanca Blakea Edwardsa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije