tragična prometna nesreća u sarajevu

Auto-trkač vozio bez vozačke pa silovito udario u stup i poginuo

sanin
14.04.2015.
u 10:15

smrtno stradao 
Sanin Smajkan (29), sudionik sportskih utrka vozilima

Bh. javnosti poznati auto-trkač Sanin Smajkan (29), koji je preksinoć u Rustempašinoj ulici u Sarajevu sletio s ceste vozilom jetta (T74-O-460) te punom brzinom udario u stup ulične rasvjete, godinama je vozio bez vozačke dozvole. Iz policije su potvrdili da je “vozio prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom”.

Tužna vijest

- Krv preminulog poslana je na analizu kako bi se utvrdilo je li upravljao pod utjecajem alkohola, a vjerojatno će biti obavljena i analiza njegova vozila kako bi se utvrdilo je li do nesreće došlo zbog kvara na vozilu - kažu iz MUP-a. Koliko je njima poznato, Smajkan je živio u naselju Butmir, imao je autoservis, bavio se reparacijom automobila i automobilskim utrkama. Iako nije imao vozačku dozvolu, sudjelovao je u sportskim utrkama u organizaciji AMK Nitro lanjskog 11. svibnja u Mostaru.

“Frizirana” jetta

- Kobne večeri je vjerojatno pošao na parkiralište ispod nadvožnjaka kod Energoinvesta kako bi se sastao s ostalim zaljubljenicima u četverokotače i brzu vožnju. Naime, parkiralište je bilo puno uličnih trkača. Tu se okupljaju i druže, ali do dolaska policije na mjesto nesreće više nikoga nije bilo. Smajkan je prethodno prošao parkiralište i od Energoinvesta krenuo prema Ilidži vozeći brže od 100 km/h. I uz njegovo iskustvo u sportskim automobilskim utrkama, u jednom trenutku izgubio je kontrolu nad vozilom, uslijed čega je došlo do zanošenja, a potom i skretanja s ceste te izravnog udara u metalni stup ulične rasvjete. Jetta se gotovo raspolovila. Izdahnuo je na putu prema bolnici, dok su ga liječnici pokušali reanimirati - ispričali su novinarima poznanici nesretnog Smajkana koji su se zajedno s ožalošćenom obitelji okupili pred bolnicom Koševo. Tu ih je i dočekala tužna vijest. Prema njihovu mišljenju, do nesreće je najvjerojatnije došlo jer je vozio “friziranu” jettu koja pri većim brzinama nije stabilna. - I mali “mig” na upravljaču može dovesti do zanošenja, osobito na ovako mokroj cesti - zaključuju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije