Ranieri:

Bogati će dominirati u Premier ligi, a autsajderi dođu na red svakih 20 godina

Ranieri
04.05.2016.
u 14:06

Talijanski trener Claudio Ranieri, koji je odveo Leicester do naslova engleskih prvaka, smatra da se neće tako skoro dogoditi da autsajder osvoji Premier ligu. 

- U Engleskoj autsajderi dođu na red svakih 20 godina. Od Nottingham Foresta do Blackburna prošlo je 17 godina, a nakon toga čekali smo 21 godinu do trijumfa Leicestera. U međuvremenu ligom dominiraju veliki klubovi, a oni su stvoreni velikim novcem. Tako će biti i sljedeće sezone, a vjerojatno i idućih deset ili 20 godina - kaže Ranieri.

Nottingham Forest je ušao u Prvu ligu 1977., a godinu kasnije postali su prvaci Engleske. Iako su 1979. i 1980. osvojili europsku krunu, više nikad nisu bili prvi u domaćem prvenstvu.  Već 17 godina Nottingham Forest nije u najjačem razredu engleskog nogometa. Živi u prosječnosti Druge lige, a tri sezone (2005-2008) proveo je u Trećoj ligi.

Blackburn je 1995. osvojio Premier ligu, a četiri sezone kasnije završili su Drugoj ligi. Godine 2001. vratili su se u najjači razred, ali nakon deset godina opet su završili u Drugoj ligi, gdje će biti i sljedeće, pete uzastopne sezone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije