U srijedu, 4. svibnja 2016. u 19 sati

Austrija poslije 1945. – umjetnost i život

izložba
03.05.2016.
u 12:41

U sklopu Mostarskog proljeća 2016. – XVIII. Dana Matice hrvatske, u srijedu, 4. svibnja 2016. u 19 sati, u Galeriji kraljice Katarine biti će priređen program Austrija poslije 1945. – umjetnost i život, koji MH Mostar realizira u suradnji s Austrijskim veleposlanstvom Sarajevo.

Tom prigodom bit će otvorene dvije izložbe - 25 likovnih djela suvremene umjetnosti iz Austrije i Beč i Austrija od 1945. godine u fotografskom stvaranju Ericha Lessinga.

Prvi put će u Bosni i Hercegovini biti prikazana originalna djela koja su nastala u razdoblju od 1945. - 2015. godine. Tu su, među ostalim, djela Maxa Weilera, Adolfa Frohnera, Oswalda Oberhubera, Josefa Mikla, Jürgena Messenseea i drugih. Ova djela su dio zbirke Thomasa Eichlera, čiji je kurator prof. Wolfgang Bandion.

Paralelno uz izložbu suvremene likovne umjetnosti iz Austrije, odabranom zbirkom od 40 fotografija bit će predstavljeno stvaralaštvo jednoga od najboljih austrijskih fotografa Ericha Lessinga, s njegovim osobitim odnosom prema sociokulturnim kretanjima u Austriji od 1945. godine. Namjera je publici približiti vrijeme obnove i dinamike u Austriji nakon Drugoga svjetskog rata do danas, kao i prekretnice i izgradnje identiteta do razumijevanja današnje Austrije, stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?