Neumski hoteli već popunjeni 70 posto, stigli brojni gosti iz EU-a

storyeditor/2024-03-24/neum__2_.jpg
02.05.2024.
u 14:11

U Neumu je već počela turistička sezona, a informacije s terena govore o iznimno dobroj posjećenosti. Hotelski kapaciteti su popunjeni na 70 posto, a u narednim danim očekuje se da će taj broj porasti, piše N1. Davor Krešić iz Udruženja turističkih radnika Neuma otkrio je odakle su gosti koji sada borave tu, ali i što se novo može očekivati u ovoj sezoni.

"Prve goste imali smo krajem 3. i početkom 4. mjeseca, a od jučer kreće prava turistička sezona. Prema podacima koje sada vidimo, očekujemo još jednu jako uspješnu sezonu", rekao je Krešić za N1.

Otkriva da je 90 posto gostiju u hotelima iz inozemstva – Francuska, Njemačka, Slovenija, Mađarska, Poljska…

"Prije dva tjedna smo imali workshop u Londonu gdje smo se htjeli promovirati na britanskom tržištu i mogu reći da je bio itekako uspješan. Već smo za ovu sezonu, što je vremenski bilo nemoguće osigurati dolazak turista, potpisali ugovor za ovu i u ozbiljnim smo pregovorima za sljedeću sezonu. Širimo se i na druga tržišta i zadovoljni smo", rekao je Krešić.

Navodi kako je Neum još uvijek najpovoljnija destinacija, ne najjeftinija nego da su realni u očekivanjima.

"Hrvatska odskače, mi smo naslonjeni na Hrvatsku. Mi smo 20-30 posto jeftiniji. Neumski hoteli su odlični, ili su novi ili su renovirani i svi su na morskoj obali. U odnosu na prošlu godinu, podigli smo cijene za pet do 10 posto. Mislim da je to povećanje zanemarivo", rekao je Krešić.

Poručuje kako je Neum i dalje atraktivna destinacija koja cjenovno prihvatljiva i ima što ponuditi. I ove godine će biti organizirana manifestacijama Neumsko ljeto, a detaljan program bi trebao biti poznat u narednim danima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?