Odluka

Županijski sud: Sretko Kalinić bit će izručen Srbiji

kalinic sretko
Press
11.08.2010.
u 13:24

Kalinić je sredinom srpnja kazao sutkinji Veri Polak Presečki da ne pristaje na izručenje jer smatra da u Srbiji ne bi imao pošteno suđenje.

Sretko Kalinić, pripadnik "zemunskog klana" koji je prije dva mjeseca ranjen u mafijaškom obračunu na zagrebačkom jezeru Rakitje, bit će izručen Srbiji, prema nepravomoćnom rješenju koje je donijelo Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu.

Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić potvrdio je danas da je Izvanraspravno vijeće tog suda donijelo nepravomoćno rješenje o izručenju Sretka Kalinića , koji uz hrvatsko, ima i srbijansko državljanstvo. To bi bio prvi slučaj izručenja hrvatskog državljanina nekoj drugoj državi. Na nepravomoćno rješenje Kalinić se može žaliti u roku od tri dana. O eventualnoj žalbi odlučuje Vrhovni sud.

S obzirom na potpisani sporazum između Hrvatske i Srbije, od 29. lipnja, nema prepreka za izručenje Kalinića Srbiji, koja se obvezala da će Kaliniću ponoviti kazneni postupak budući da je osuđen u odsutnosti, rekao je Devčić.

Kalinić je u Srbiji, kao pripadnik "zemunskog klana", osuđen na 30 godina zatvora zbog ubojstva predsjednika srbijanske vlade Zorana Đinđića 2003. Sredinom srpnja kazao je sutkinji Veri Polak Presečki da ne pristaje na izručenje jer smatra da u Srbiji ne bi imao pošteno suđenje.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije