Branitelji ogorčeni

Zukan poslao Bebu u Široki, dočekala ga zapriječena vrata

obrana
VL FOTO
23.08.2011.
u 12:36

Jedina točka sjednice Vlade ZHŽ bit će prava branitelja u Zapadnohercegovačkoj županiji u svjetlu novih revizija

Voditelj ureda Zukana Heleza, nelegalnog federalnog ministra za pitanja branitelja, Salko Beba, jučer se u ranim jutarnjim satima pojavio u Širokom Brijegu. Oko 7 sati došao je u prostorije zgrade Općine gdje je pokušao razgovarati s djelatnicom za vojnu evidenciju, pa potom i s općinskim načelnikom Mirom Kraljevićem.

Izravne zapovijedi

Voditelj ureda Zukana Heleza, nelegalnog federalnog ministra za pitanja branitelja, Salko Beba je stigao u Široki Brijeg s namjerom da spusti izravno zapovijed na voditelja Ureda za vojnu evidenciju Gruda i Širokog Brijega, čime bi se iz braniteljskih prava samo u prvoj fazi izvelo 68 branitelja. No, nakon kratkom boravka u zgradi Općine, uputio se prema zgradi nekadašnjeg Ureda obrane gdje je zatekao zapriječena vrata. Samo je pogledao i ubrzo napustio prostor oko kojeg se zakratko okupio velik broj pripadnika braniteljske populacije. Prema neprovjerenim informacijama, Beba, koji se izravno sumnjiči za stradanje Hrvata u Travniku 1993., a za koje još nitko nije odgovarao, ubrzo se u pratnji, samo vozača, udaljio s mjesta na kojem se broj branitelja svakoga trenutka povećavao.

Udruge na nogama

Među braniteljima se pojavila i priča da će Beba ubrzo s policijom i specijalcima doći i otvoriti vrata, no, očito takvu podršku nije dobio i policija se nije pojavila. Očito se pitanje revizije braniteljskih prava zaoštrava i da će poprimiti i šire razmjere, ako se žurno ne povuku kvalitetni potezi koji će zadovoljiti brojnu i organiziranu braniteljsku populaciju. Tragom tih događaja u Grudama su se sastali čelni ljudi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Ministarstva hrvatskih branitelja.

Ključne riječi

Komentara 7

KR
kralj73
19:26 23.08.2011.

cinbenik- \"Ako su nelegalne vlasti Federacije znaci da i primanja branitelja nisu legalna i po toj logici ih treba obustaviti dok vlast ne postane legalna.\" prijatelju ti ocito nisi upoznat sa ovom problematikom, jel to tebi ova vlas legalna? nije problem nek se obustave primanja al svima, sto znaci i onima iz a bih jer problem i jeste u tome sto se u toj komponenti nalazi toliki broj invalida da ispada kao da ih je u ratu bilo bar 500 000 pa sad hajd da uzmemo od hrvata jer fali para.

CI
cinbenik
21:32 23.08.2011.

Kralju-valjda ti je poznata HDZe proizvodnja branitelja i stradalnika kako u HR tako i BiH,i cinjenica dok je HDZe na vlasti nece raditi revizije osim na svoj nacin .Ova vlast da nije legalna rusiobi je svijet kao i Gadafija,ali HDZe biracima nije legalna zato sto nisu oni,a njihovo vladanje je dovelo do ovih zala.Nikada nisu priznavali Sarajevo od samih pocetaka su \"mocno\"vukli samo na HDZe regiju,a na stetu ostalih Hrvata iz Bosne.Ili sada ili poslije normalizacijom stanja ce se otkriti sve lose i potvrditi,sto ce biti sramota za sve Hrvate,a vec jeste,pred svijetom koji nas skoro izjednacava sa Srbima,sto je po meni sramota......Tako da mislim da se revizije rade u citavoj Federaciji pa gdje bude skidanja imaju sudovi do Strazbura,ako priznajes pravo i u nepravdi.znam za mnoge Hrvate koji nisu iz HDZe regije koji takodje nisu stigli do svoji prava zahvaljujuci upravo toj regiji,pa nebi bilo lose statisticko poredjenje da se mnogi uvjere.Siguransam da nece biti puno Hrvata na skidanju iz Posavine,Tuzle,sarajeva,Zenice,Usore......

CI
cinbenik
18:49 23.08.2011.

Siroki i okolina nikako da shvati da oni vise nisu drzava,i da smo previse ispastali zbog njihovog eksperimentisanja i nepriznavanja Sarajeva od samog pocetka i samovolje koja je placena skupo.Ako su nelegalne vlasti Federacije znaci da i primanja branitelja nisu legalna i po toj logici ih treba obustaviti dok vlast nepostane legalna,a ne braniti meoguce lazne stradalnike,pa upzoravam vas da postoje sudovi i tuzbe koje se takodje mogu koristiti ako se netko smatra ostecenjim,pa mnogima Hrvatima su uskracena prava kao braniteljima upravo u Sirokom i okolini,pa su mnogi tuzili HRHB,a nisu je rusili......

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?