2-0

Zrinjski još jednom uvjerljivo slavio protiv Veleža

Zrinjski
Stojan Lasić
26.08.2010.
u 08:14

Domaćine je u prednost u 41. min. doveo Zadro, kojeg je proigrao Ivan Lendrić. Na početku drugog poluvremena mrežu je zatresao i Selimović, ali su suci pokazali da je bio u zaleđu

Prvu priliku na susretu imao je Okić za Velež. Spomenuti igrač dobro je izbjegao zaleđe, ali njegov udarac bio je traljav i otišao je pored gola. Zrinjski je uzvratio preko Martinovića, čiji je udarac obranio Borić. Prethodno je kroz obranu Veleža dobro prošao Salčinović i loptu proslijedio do spomenutog Martinovića. Sve do 30. minute nije bilo izrazitih prigoda, a igralo se između dva kaznena prostora. Nakon toga susret je postajao zanimljiviji. Prvo je još jednom svoj udarac iz daljine isprobao raspoloženi Salčinović, dok je na drugoj strani još bolju priliku imao mladi Duraković. Napadač Veleža bio je najviši pred vratima Zrinjskog, ali je njegov dobar udarac obranio vratar Zrinjskog Hadžić.

Vodstvo Zrinjskog


Zrinjski je u 37. minuti izveo dobru akciju. Stjepanović je dobro dugom loptom ‘izbacio’ Selimovića, a on se s loptom sručio u srce kaznenoga prostora. Uslijedilo je dodavanje koje je dobro prihvatio Lendrić, još bolje se okrenuo s loptom, ali je njegov udarac bio nedovoljno dobar. U prvom dijelu prekretnica se dogodila nakon ulaska Vlade Zadre, koji je zamijenio Davora Martinovića. Zadro je počeo jednu akciju na sredini terena. Lopta je došla do Selimovića, a ovaj ju je proslijedio do Lendrića. Lendrić je još bolje proigrao utrčaloga Zadru koji je rutinski zabio pogodak za Zrinjski. Do kraja prvoga dijela nije bilo više pogodaka. Zrinjski je u 49. minuti došao do novog pogotka, ali je poništen na asistenciju pomoćnog suca koji je pokazao da je strijelac Selimović bio u zaleđu. U nastavku su inicijativu imali gosti. Taj pritisak potrajao je desetak minuta, a iz tog razdoblja vrijedi izdvojiti odličnu priliku Okića. Spomenuti igrač je bio najviši nakon ubačaja iz kuta, ali je njegov udarac otišao pored gola.

Konfuzna igra

Raspoloženi Zadro kratkim je dodavanjem proigrao Selimovića, ovaj je dobro povukao loptu i “odapeo” s 15-ak metrara. Ipak sjajnom intervencijom vratar Veleža Borić spasio je svoja vrata. Nakon toga Zrinjski je odigrao malo konfuznije, ali Velež to nije uspio iskoristiti nego je Zrinjski ipak udvostručio vodstvo preko Pavla Sušića u 80. minuti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije