kazna za neposluh

Zoran Šprajc do daljnjeg neće voditi i uređivati nedjeljni Dnevnik

šprajc
Arhiv VL
20.12.2011.
u 12:17

Lavinu događaja pokrenuo je upit Programskog vijeća HRT-a koje je zatražilo očitovanje u vezi s prilogom koji je emitiran u danima kada se obilježavao Dan sjećanja na Vukovar. Šprajc je odgovorio u Dnevniku.

Zoran Šprajc do daljnjega neće voditi i uređivati nedjeljni Dnevnik Hrvatske televizije. Šprajc je "skinut" iz središnje informativne emisije javne televizije zbog zloporabe medijskog prostora, navodi se u priopćenju HTV-a, odnosno zbog povrede radne obveze.

Lavinu događaja pokrenuo je upit Programskog vijeća HRT-a koje je zatražilo očitovanje u vezi s prilogom koji je emitiran povodom obilježavanja pada Vukovara. Informativni program vijeću je trebao izravno odgovoriti na upućena pitanja, no Šprajc se na to oglušio i svoj odgovor uputio preko ekrana, u Dnevniku.

Također, Šprajc se izravno oglušio o nalog nadređenih urednika koji su mu zabranili takav istup, a koji su prema važećim pravnim aktima odgovorni za program. Istup kolege Šprajca nadređeni urednici i Uprava HRT-a smatraju potpuno neprimjerenim i neprofesionalnim te je predsjednik Uprave Josip Popovac Šprajcu izrekao mjeru upozorenja zbog povrede radne obveze, na prijedlog  Dražena Miočića (v. d. urednika Informativnog programa HTV-a) i Brune Kovačevića (glavni urednik HTV-a).

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

KO
kolovoz
20:11 20.12.2011.

nista mu se nece desiti-ta on je na vrijeme skuzio da ce doci crveni kukurikavci

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije