Novi zaplet

Zna se raspored ministarstava, no nema 17. ruke

hbz
VL FOTO
25.02.2012.
u 10:56

HDZ-u BiH i SNSD-u po tri ministarstva, HDZ-u 1990. premijer i jedan ministar kao i Stranci demokratske akcije

Nakon iscrpljujućih višemjesečnih napora da se riješe prijepori između dva HDZ-a, novi problem u Hercegbosanskoj županiji koji bi situaciju mogao zakomplicirati do kraja je nedostatak jedne skupštinske ruke kako bi bila potvrđena nova Vlada. Potvrdio je to za Večernjak šef HDZ-a 1990. u Hercegbosanskoj županiji Boro Krišto izražavajući očekivanje da će se taj problem vrlo skoro riješiti s obzirom na pritisak sindikata i nepostojanja privremenog tromjesečnog financiranja.

Raspored

U tamošnjoj skupštini, HDZ BiH ima sedam zastupnika, slijedi HDZ 1990. sa četvero zastupnika dok Savez nezavisnih socijaldemokrata ima trojicu a Stranka demokratske akcije jednoga zastupnika. Zbroj zastupnika je ukupno 16, dok nedostaje jedan glas, odnosno dvotrećinska većina kako bi se mogla imenovati nova županijska Vlada. Za sada je poznato samo jedno ime, a to je Nediljko Rimac na čelu Vlade iz HDZ-a 1990. dok bi prema sadašnjem odnosu snaga ovoj stranci trebalo pripasti mjesto ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Istodobno HDZ BiH, koji je najsnažnija stranka, bi preuzeo tri najvažnija od ukupno osam ministarstava. To su resori financija te prosvjete, znanosti, kulture i sporta kao i unutarnjih poslova.

Srbi i Bošnjaci

Istodobno SNSD-u, koji ima tek trojicu zastupnika u novoj bi Vladi mogao imati isto toliko ministarstava ili bi se pak u novoj vlasti mogao naći i DNS čime bi se dobila 17-ta ruka. Srpski ministri tako bi se našli na čelu resora zdravstva te pravosuđa i uprave kao i gospodarstva, dok bi SDA s jednim Bošnjakom popunila resor prostornog uređenja.

Komentara 1

DU
Deleted user
12:36 25.02.2012.

Ma rijesit ce se to tamo do okoncanja lokalnih izbora ili treba mozda aktivirati pismo HSP-a OHR-u da se ukine dvotrećinska većina he he

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?