Profesionalizam

“Zmajevi" bez milosti

Utakmica
13.09.2012.
u 10:10

U ove prve dvije utakmice pokazalo se da bh. nogometaši imaju i daha i duha, te da igraju do posljednjeg sučeva zvižduka

Sve tajne velikih uspjeha i dometa su u dobroj pripremi i organizaciji pokazala je sjajna igra reprezentativaca Bosne i Hercegovine u susretu sa selekcijom Latvije na Bilinom polju. Neka nam se dopusti da rezultat bude u ovom slučaju u drugom planu, iako je nogomet igra koja se igra za golove, ali dometi pojedinaca su ono što nas posebno interesira i veseli u konačnici.

Promijenjen pristup

- Momci su izuzetno odigrali ovu utakmicu i zasluženo smo pobijedili. Po meni je ovo najbolja utakmica koju smo odigrali, jer smo imali sve. Bilo je golova, bilo je akcija, šansi, igre s jednim i s dva dodira, bilo je fenomenalnih ideja u igri, koje nekad nisu prošle, i zaista sam ponosan što imam ovakvu ekipu. Upravo sam ovo htio, i zaista, vidjeli ste, večeras su svi igrali - kazao je nakon meča Safet Sušić, izbornik bh. nogometne vrste. Upravo je to ono što se već godinama priželjkuje od bh. najbolje vrste, ali nije samo to bilo na meču s opasnim Latvijcima, koji će, sigurno je, nekom zagorčati. Promijenjen je kompletan pristup organizaciji našeg sudjlovanja u kvalifikacijama za SP u Brazilu. Napokon se shvatilo da svatko treba raditi svoj posao, a igrači samo da igraju i daju golove. U prve dvije utakmice pokazalo se da bh. nogometaši imaju daha i duha, da igraju do posljednjeg sučeva zvižduka, da daju golove u ‘sučevu vremenu’ i napokon da svojom efikasnošću pokažu da su ‘golgeterski zli stroj’. Navijači Zmajeva s druge strane do boli su odani ekipi koja se ne štedi niti jednog trenutka, a to zorno pokazuje srčana igra Spahića, Zahirovića, Lulića, Salihović, Pjanića, Misketa, Džeke..., koji se ne štede u nacionalnom dresu.

Svatko koliko može

 Izbornik je pun hvale za požrtvovanu igru svog tima, koji uspjeh vidi u onom svjetlu na kraju tunela, svjetlu koje dolazi s brazilske fešte na Copacabani. Koliko je BiH spremna pratiti snagu tima i u veselju ga ispratiti ili dočekati u povratku s najveće svjetske sportske manifestacije nakon Olimpijskih igara? Ne treba se davati previše, dovoljno je da svatko uradi što može i da svoj kamenčić ugradi u temelj za prvi veliki uspjeh bh. nogometa – plasman na Svjetsko prvenstvo. U protekla dva meča bh. navijači su pokazali da žele biti uz reprezentaciju, da budu uz ‘golgetersku ekspediciju’, koju predvode Misimović i Džeko. Predstoji borba za još 24 boda u kvalifikacijama, a do njih je najlakše doći većom podrškom sportu i nacionalnim timovima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?