Branitelji

ZHŽ-u oduzima, a Tuzli upisuje

hvo
Frano Matić
11.09.2011.
u 10:51

Pozivam odgovorne da utvrde nepravilnosti u radu sastavnice Armije BiH i način uvođenja u pravo temeljem selektivnih instrukcija, kazao je Mladen Begić

Ministarstvo hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ZHŽ-a primilo je obavijest da je Federalno ministarstvo za pitanje branitelja i invalida Domovinskog rata, kojemu je na čelu neustavni ministar Zukan Helez, izbrisalo s popisa invalida i izvelo iz prava 91 hrvatskog branitelja iz ZHŽ-a.


Nisu uvažene primjedbe

Taj postupak, a bez prethodnog ikakvog objašnjenja, oštro je osudilo Ministarstvo hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ZHŽ-a na čijem je čelu Mladen Begić. - Zgroženi smo činjenicom da se ni najmanje nije uvažila primjedba na provođenje revizije koju sam uputio Ministarstvu za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata FBiH 20. lipnja ove godine, kao i tajnik federalnog ministarstva Mate Lončar 22. kolovoza 2011., istaknuo je Mladen Begić.

- U posjedu imamo i dokument Revizorskog tima za koordinaciju s nalogom za postupanje timu za kontrolu broj VII. od 16. 4. 2011. godine gdje je metodom slučajnog uzorka od deset pregledanih predmeta naloženo izdavanje uvjerenja na obrascu FMB2 umjesto FMB1 gdje nijednoga branitelja nije izvlastilo iz prava invalidnosti. Pozivam odgovorne da utvrde nepravilnosti u radu sastavnice ABiH i način uvođenja u pravo temeljem selektivnih instrukcija, kao npr: instrukcija broj:01-56—345/97 od 02.07.1997 god. govori da su invalidnost utvrđivali liječnici bez pregleda i medicinske dokumentacije, instrukcija broj: 01-021-106/97 od 25. 3. 1997. Instrukcija govori da vrijede dokumenti koje je izdao AID BiH, instrukcija broj: 01-56-770/97 od 15. listopada 1997.


Izdavali nenadležni organi

Instrukcija govori da su nenadležni organi izdavali potvrdu o okolnostima stradanja (razne udruge, poduzeća i sl.), instrukcija broj: 04-41-470/2001 od 25. travnja 2001. o korisnicima prava s prostora Vlasenice, Srebrenice, Bratunca i Zvornika koji nemaju valjanu potvrdu o pripadnosti Oružanim snagama Armije BiH da iste nabave do 15. svibnja 2001. - zaključio je Begić.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar error
error
11:46 11.09.2011.

Svi smo mi svjesni da ima lažnih ratnih vojni invalida kod pripadnika HVO-a ali brate pa kod tzv armijebih ima 50 puta više lažnih invalida kao i pripadnika tzv abih.Pa uzmimo jednu županiju tuzlansku, oni imaju više rvi nego što ima rvi pripadnika HVO-a.Hrvati se uskraćuje pravo na poštenu reviziju, gdje neće ratni zločinci nad hrvatima vršiti reviziju...ti isti zločinci mrze sve što ima predznak hrvatski i kako će proći jedan pripadnik HVO-a kod tog zločinca...ishod je i budali poznat!!!Još nešto da kažem; muslimani kukaju kako su pobijeni, ranjavani civili...pa uzmite po kojoj osnovi primaju naknadu; dali kao pripadnici tzv abih ili civili...sve zlatni ljiljani, pišam i njih i njihovo odličje!!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?