Ljubuški

Zeničani otuđili zlato u Ljubuškom

Zlato
24.09.2013.
u 10:17

Tri i šest mjeseci zatvora za krađu u ljubuškim zlatarnicama

Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Ljubuškom, S. T. (1969.) i M. M. (1980.) iz Zenice izrečena je kazna zatvora, i to za S. T. u trajanju od šest mjeseci zbog kaznenog djela krađe, a za M. M. jedinstvena kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca zbog kaznenih djela krađe i nedopuštenog posjedovanja opojnih droga.

Dvojac iz Zenice


Navedeni dvojac je zajedno još 8. srpnja 2007. godine u zlatarskoj radnji “CARTIER” u Ljubuškom oštetio vlasnika Adnana Eminia, na način što su s pulta u zlatari ukrali stalak sa zlatnim naušnicama, ukupne vrijednosti 8000 maraka, a što je zabilježila nadzorna kamera. Tri dana nakon što su pokrali zlatarnicu “CARTIER” osuđenici su ušli i u zlatarnicu “CAMEA”, vlasništvo Brankice Bunoza, također u Ljubuškom, a koje prilike je S. T. s police zlatarnice ukrao sunčane naočale marke “DOLCE GABBANA” čija je vrijednost 400 KM, koje je sakrio, sa sobom odnio i za sebe prisvojio, oštetivši vlasnicu zlatarske radnje Brankicu Bunoza za taj iznos. Drugooptužena M. M. je, osim krađa, zatečena i u kaznenom djelu nedopuštenog posjedovanja opojnih droga, i to u kolovozu 2009. godine kada su prilikom kontrole policijskih službenika kod nje u torbici pronađena tri smotuljka aluminijske folije u kojim se nalazila smeđa praškasta tvar, te tri smotuljka u PVC vrećici plave boje, kao i dvije bočice s tekućim sadržajem, da bi naknadnim vještačenjem bilo utvrđeno da smeđa praškasta tvar, težine 3,6 grama predstavlja opojnu drogu heroin, a bočice s tekućim sadržajem predstavljaju 5-6 miligrama rastvora opojne droge metadona.

Inicijali lopova

Prvooptuženi S. T. je Adnanu Eminiju na ime naknade štete obvezan platiti iznos od 8000 KM, a Brankici Bunoza iznos od 400 KM sve u roku 30 dana po pravomoćnosti ove presude i pod prijetnjom ovrhe. Zanimljivo je da su iz ovog suda obznanili imena oštećenih, a inicijale lopovima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije