POSAVINA

Ženi odstranjen tumor veličine košarkaške lopte

operacija
Arhiva VL
18.08.2010.
u 08:23

Pacijentica iz Odžaka se već idućeg dana, provjerili smo, odlično osjećala i oporavljala od trosatnoga zahvata

U maloj Županijskoj bolnici u Orašju liječnički ginekološko-kirurški tim novim velikim operativnim zahvatom ponovno dokazuje da je uz rame s velikim kliničkim centrima.

Novi primjer uspješne operacije tercijarne razine obostranog tumora na jajnicima veličine košarkaške lopte uradili su profesionalno, odstranili tumorozne tvorbe, a već idućeg dana, provjerili smo, pacijentica se odlično osjećala i oporavljala.

Liječnici bez granica

- Operirali smo 40-godišnju pacijenticu iz općine Odžak koja je potražila liječničku pomoć s tegobama bolova u trbuhu koji su trajali desetak dana. Obrađena je bolnički i potvrđena velika tumorozna tvorba.

Spremni smo za takve zahvate koje sada radimo rutinski, iako su one tercijarne razine i obavljaju ih samo u klinikama, kazao nam je ginekolog dr. Amer Hamamdžić odmah nakon okončanja trosatne operacije u kojoj je u dvorani sudjelovao kombinirani ginekološko-kirurški tim s četiri operatera (ginekolog dr. Amer Hamamdžić, kirurg prim. dr. Ćazim Kraljušić, dva ginekologa dr. Ružica Marković i dr. Zlatko Pavljašević te anesteziolog dr. Ahmet Hamamdžić).

- Samo timskim radom, o kojima javnost baš i ne zna puno, uspijevamo ovakve zahtjevne operativne zahvate besprijekorno obaviti, smatra liječnički tim.

Liječnici su imali pravo jer očito je da samo oni koji zavire iza vrata Županijske bolnice u Orašju i završe kao pacijenti, mogu točno spoznati razmjere važnosti projekta županijske bolnice.

Pacijent nije broj već osoba kojoj se posveti maksimalna pozornost i pruži odgovarajuća zdravstvena njega, u što smo se i mi sami više puta uvjerili dolazeći u ovu zdravstvenu ustanovu u središtu Posavske županije.

Nisu pri tome beznačajne niti uštede liječenja bez upućivanja u druge centre. Sve to jest važno, ali bez educiranih stručnjaka s iskustvom bolnica ne bi ostvarivala takve uspjehe, i postupno bi se gasila.

Upravo zbog te činjenice koja polako dolazi do svijesti građana, a osobito porodilja, sve ih se više odjavljuju iz Republike Hrvatske, primjerice, Županje, i zbog kvalitete zdravstvene usluge dolaze na porod u Orašje. Otuda u prvom polugodištu gotovo za trećinu povećan natalitet u Županiji Posavskoj.

Porast nataliteta

I dok na Kiruškome odjelu spašavaju živote, na Ginekologiji oraške Županijske bolnice rađaju nove. Za pola godine Županija Posavska bogatija je za više od 100 dječaka i djevojčica rođenih u oraškoj bolnici, što je značajan porast nataliteta u odnosu na prošle godine. Upravo je ovaj statistički podatak o porastu broja novorođene djece obradovao sve stanovnike Posavske županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?