Malešova zamka

Željko Širić i Stjepan Djedović pali su na izlasku iz garaže...

'10.12.2011., Zagreb - Bivsi nogometni sudac Zeljko Siric u pratnji policije dolazi na Zupanijski sud zbog optuzbi za mito i korupciju.  Photo: Robert Anic/PIXSELL'
'Robert Anic/PIXSELL'
11.12.2011.
u 08:01

Petak navečer, tek što ponoć nije odzvonila... Hrvatskom je već prostrujila Večernjakova ekskluziva da je Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš USKOK-ov čovjek koji je navukao Željka Širića i Stjepana Djedovića.

U splitski restoran Arkada došao je s petoricom prijatelja, koji su ponosno u njega gledali. Vjerni prijatelji nijednog trenutka nisu se odvajali od svog Hrvoja, koji je svojim hrabrim i junačkim potezom raskrinkao nogometnu mafiju. Uz njega će biti stalno, odlučni da ga čuvaju iz minute u minutu. Nije nam smio javno reći “da, ja sam taj”, ali mimika i zadovoljni izraz lica govorili su više od riječi. Naravno, istraga traje, Maleš je svjedok i, bez obzira na to što svi sve znamo, bilo bi iluzorno očekivati da kaže “ja sam taj”.

U pomno pripremanoj akciji, koja je trajala od kolovoza do prosinca, Maleš je odigrao spektakularnu ulogu hrvatskog Jamesa Bonda. I slavni agent 007 pozavidio bi mu na šutnji, na potezima, na hladnokrvnosti... Nitko nije znao da se Maleš još u kolovozu obratio USKOK-u, dogovorio igru, koja tek treba dobiti svoj rasplet, a među prvima su iza rešetaka završili Širić i Djedović. Ništa nije rekao suradnicima u Hajduku, ni supruga Dijana nije imala pojma o čemu je riječ. Pravu istinu doznala je tek u četvrtak navečer kada je sve bilo gotovo.

Konačni obračun odigrao se u hotelu Antunović. Stigao je Širić, preuzeo eure, a onda su na izlasku iz hotelske garaže obojica zaskočena.

>>Cijeli tekst pročitajte danas u tiskanom izdanju Večernjeg lista<< 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije