LIGA PRVAKA

Željezničar već prežalili, Osim u tome vidi šansu

zeljo
VL FOTO
13.07.2010.
u 08:26

Dok se igra, postoji šansa i uradit ćemo sve da iskoristimo bilo koju šansu koja će nam se ukazati, kazao je Amar Osim

Željezničar će nakon dugog niza godina bez europskih utakmica večeras u Tel Avivu odigrati meč pretkola Lige prvaka protiv Hapoela, koji je apsolutni favorit u dvoboju protiv plavog tima.

U redovima tima s Grbavice smatraju kako je Hapoel pod pritiskom, dok su Želju ionako već svi prežalili. Međutim, Amar Osim tvrdi da je to možda i šansa plavog tima. “Dok se igra postoji šansa i uradit ćemo sve da iskoristimo bilo koju šansu koja će nam se ukazati.

Uzvrat u Sarajevu

Olakšavajuća okolnost za nas je što se revanš igra na našem terenu, što bi za slabiju ekipu trebala biti neka prednost. U prvoj utakmici nikad ne znaš na čemu si i ukoliko bismo ostvarili neki povoljan rezultat, drugačija bi bila situacija u revanšu. Međutim, prvo moramo odigrati ovaj meč i potruditi se da ostanemo u igri pred dolazak Hapoela u Sarajevo”, kaže Osim i dodaje kako mnogo toga zavisi od načina na koji će igrači shvatiti ovaj meč.

“Ukoliko ovu utakmicu shvate kao priliku za dokazivanje i uđu bez straha u utakmicu, onda je to dodatni motiv. Lopta je okrugla i sve dok se vrti imamo šanse. Moguće je da njih iznenadi mnogo veći otpor od nas nego što ga očekuju, a nama će biti motiv da pokažemo što znamo protiv daleko kvalitetnijeg protivnika. Na nama je da pokušamo dati sve od sebe, jer nemamo šta izgubiti”, smatra strateg Želje.

Milan Ćulum, defenzivni veznjak tima s Grbavice, tvrdi da su Izraelci apsolutni favoriti, ali...

Prvi put u Europi

“Meč protiv Hapoela je nešto novo za ovu generaciju. Rijetki od nas su igrali Evropu i činjenica da se radi o evropskoj utakmici samo po sebi donosi pritisak. međutim, jači smo od toga”, kaže Ćulum, koji će u tandemu sa Srđanom Savićem biti zadužen za razbijanje protivničkih napada.

“Šanse su 90 naprema 10 u korist Hapoela. Ipak, ukoliko bismo uspjeli postići gol u Tel Avivu mislim da bismo imali neke šanse za prolaz dalje. Prva utakmica će biti itekako teška, ali za nas će još teža biti ona koja će se igrati u Sarajevu, pogotovo ukoliko u Tel Avivu izvučemo povoljan rezultat”, smatra Ćulum, koji je svjestan da se u Europi svaka pogreška, pa čak i ona najsitnija, skupo plaća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije