PRESLAGIVANJE

Zekerijah Osmić (SDP) bit će novi ministar obrane

osmic
06.06.2012.
u 10:09

SDP i SBB ponudili ministre koji bi u preslagivanju državne vlasti trebali doći na mjesta koja su pripadala SDA-u.

Član SDP-a BiH Zekerijah Osmić iz Brčko Distrikta novi je ministar obrane BiH koji bi kad dođe do preslagivanja unutar državne vlasti zamijenio dosadašnjeg SDA-ova ministra Muhameda Ibrahimovića.

Udovoljenje Dodiku

Najnovija ministarska akvizicija i postavljenje Zekerijaha Osmića, člana Glavnog odbora SDP-a BiH na mjesto novog ministra obrane, stigla je nakon izjave predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da stranke iz RS-a neće podržati započeto preslagavanje u državnoj vlasti ako jedan od ministara ne bude dolazio s prostora RS-a. Njegovu zahtjevu vrh SDP-a BiH, zbog izbacivanja SDA-ovih ministara iz državne vlasti, je ekspresno udovoljio i tvrdi da na poziciju ministra obrane BiH dolazi stručna osoba. Mjesto zamjenika ministra financija i riznice BiH preuzet će Edina Đapo iz Stranke za bolju budućnost (SBB) umjesto smijenjenog Fuada Kasumovića, člana stranke SDA. “Bit će to žena koja neće smisao posla tražiti u konfrontiranju s ministrom”, izjavio je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić za Večernjak, aludirajući na činjenicu da je Fuad Kasumović otvorio pravi verbalni rat s SNSD-ovim ministrom financija Nikolom Špirićem.

Smjene što prije provesti

Kao što je već poznato, na mjesto ministra sigurnosti BiH već je “ciljao” predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, najavljujući zajedno s novim koalicijskim partnerom SDP-om BiH smjenu dosadašnjeg ministra Sadika Ahmetovića.

Sve troje ministara dužnost u državnoj vlasti trebali bi preuzeti nakon smjene kadrova SDA u Vijeću ministara i to na zahtjev predsjednika SDP-a BiH Zlatka Lagumdžije, koji je to od predsjedatelja Bevande tražio sredinom prošlog tjedna.

Započeto licitiranje novim ministarskim imenima jasan je indikator da SDP i njihov novi politički saveznik na bošnjačkoj političkoj sceni želi smjene SDA-ovih ministara obaviti što prije. Ako se takav postupak odulji, boje se da će međunarodna zajednica, koja cijelu stvar sad prati sa strane izgubiti strpljenje, jer BiH u ovom mjesecu mora donijeti vrlo važne odluke uoči sastanka s čelnicima EU-a koji bi se u Bruxellesu trebao održati krajem ovog mjeseca.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
12:42 06.06.2012.

HDZ treba sve ovo obstruirati i blokirati dok je god Komsic na vlasti. Prvo treba Komsica maknuti pa onda raspravljti o zahtjevima SDP-a.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?