Stan iz snova

Zdravko Mamić kupuje najskuplji stan u državi

'09.10.2005.scena....zagreb...sveta nedjelja,otvorenje hoto villa.zdravko mamic.foto:marko prpic'
Foto: 'Marko Prpic'
1/6
04.03.2011.
u 07:42

Cijene Horvatinčićevih stanova u središtu Zagreba kreću se od 5000 do 8500 eura po kvadratu

Prema informacijama kojima raspolaže Večernji list, Zdravko Mamić, izvršni dopredsjednik Dinama, kupuje penthouse u poslovno-stambenom kompleksu "Cvjetni" Tomislava Horvatinčića u Zagrebu.

Neslužbeno, tu su informaciju potvrdili ljudi iz Mamićeva bliskog kruga. Čelnik Hoto grupe u četvrtak ju je demantirao riječima da nitko ništa nije kupio, da su svi stanovi i dalje na tržištu te da prodaja počinje tek 15. ožujka.

No, sredinom listopada, na svečanoj konferenciji za novinare održanoj na gradilištu stambeno-poslovnog kompleksa u središtu metropole, Horvatinčić se pohvalio da dva dana nakon toga "starta trgovina". A prije dvije godine govorio je da su tri penthousea već "riješena".

Pet vila na vrhu
Razumljivo je da poduzetnik čijih se pedeset stanova na Cvjetnom trgu nudi za iznose od kojih boli glava – od pet do čak osam i pol tisuća eura po četvornom metru – svoje bogate kupce, najvjerojatnije zvučnih imena, krije kao zmija noge i u ovoj osjetljivoj fazi ne želi izjavljivati ništa što bi pregovore moglo dovesti u pitanje.

Za koji se od ukupno pet penthousea, tzv. zagrebačkih kristala, Zdravko Mamić odlučio u "Cvjetnom", projektu vrijednom 108 milijuna eura, nije poznato.

Međutim, mogao je birati između stanova površine 380, 390, 822, 663 ili 511 kvadrata. Ako se kontroverzni čelnik Dinama odlučio za najskuplji, platit će 51 milijun kuna, čime bi potukao hrvatski rekord! S obzirom na to da je riječ o najelitnijim stanovima u Cvjetnom, kvadrat će vjerojatno iznositi upravo najvišu cijenu – 8 i pol tisuća eura.

A odgovor na pitanje kako će izgledati budući Mamićev dom nalazi se u nedavno prigodno objavljenoj propagandnoj knjizi "Cvjetni". Ondje se tzv. zagrebački kristali opisuju kao "prostrane, osvijetljene, dvoetažne urbane vile s vlastitim parkovima, senzualnim unutarnjim bazenima, kaminima i mnogobrojnim luksuznim otvorenim prostorijama koje kupa sunce koje se probija kroz multifacetne zidove nalik kristalima". Uz to, u garaži će za vlasnika biti rezervirana tri parkirališna mjesta, a do ulaza u oazu na vrhu zgrade vodit će ga privatno dizalo.

Dugo prijateljstvo
Poput ostalih susjeda iz četiri preostale vile, Mamić će na raspolaganju imati recepciju i usluge vratara. Trenutačno najglasniji čovjek hrvatskog nogometa živi u vili na Tuškancu, u elitnom dijelu Zagreba, a ima i kuću u Ravnoj Gori.

Prijateljstvo Horvatinčića, koji je na sebe navukao bijes aktivista i dijela građana, s braćom Mamić traje već godinama. Oni su, naime, redoviti gosti na svakom njegovu tulumu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 3

BO
bosanaco
09:37 05.03.2011.

mamić vam prodaje večernji, sram vas bilo.

Avatar bucalo
bucalo
18:11 05.03.2011.

a tko su ostali ,da nije ivo sanader jaca vlaisavljevic smesic i jos pokoji politicar ta nisu dali lovu narodu nego svojoj uzoj obitelji pa ce i sad opljackat ...hahahaha

DR
drper1oz
17:31 10.03.2011.

taj tip Zdravko Mamić je bogatiji od Lucifera hahaha

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?