Smiljan Vidić

Zbog vlasti u Federaciji dobivamo dvostruko manje novca u proračun

Smiljan Vidić
11.10.2013.
u 10:42

Nastojimo promijeniti raspodjelu PDV-a, a ovako ispada da općine plaćaju dugove FBiH

Svaki put kada nanovo posjetite Čapljinu, ili se izvode novi radovi, ili je novi projekt okončan. Načelnik Smiljan Vidić je pet godina na čelu općine koja nakon više godina zaostajanja polako vraća stari sjaj.

Jeste li zadovoljni s punjenjem proračuna i hoćete li uspjeti izmiriti sve obveze prema korisnicima?

Ova proračunska godina je pri kraju, a mi smo još prošle godine planirali proračun. No, to je u ovakvoj nestabilnoj državi gotovo nemoguće jer je politički neuređena, gospodarski problema je mali milijun. Da ne spominjemo probleme, da se u jednome trenutku nije znalo ni tko je premijer ili kako je uopće nastala ta vlada i tko u njoj sjedi i kako funkcionira. Zato je sve jako teško planirati jer je puno nepoznatih detalja. Ove godine proračun je blizu 12 milijuna maraka i gotovo identičan je proteklim godinama. No, kada se spominje proračun, moram reći da su prihodi, što ne vrijedi samo za Čapljinu, sve slabiji.

Zašto je to tako?

U prihodovnoj strani proračuna najvažnija stavka su neizravni porezi. Svake godine nam se smanjuje indeks raspodjele. Prije dvije godine indeks za raspodjelu općine Čapljina je bio 1,96, a od ove godine je 0,96.

 

Ostatak intervjua s načelnikom Smiljanom Vidićem pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?