Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Zbog trgovine drogom uhićeni profesor, policajac, političar...

Zvonko Perić, v.d. predsjednik mladeži HDZ-a 1990 uhićen je s preko 25 kilograma umjetne marihuane skunk
01. lipnja 2010. u 09:10 4 komentara 84 prikaza
peric
Foto: VL FOTO

Zvonko Perić, v.d. predsjednik mladeži HDZ-a 1990 i član Predsjedništva ove stranke uhićen je s preko 25 kilograma umjetne marihuane skunk. Spektakularno uhićenje, koje su noćas oko 2 sata u Stocu proveli inspektori SIPA-e, odigralo se za vrijeme primopredaje droge, vrijedne oko 300 000 maraka.

Uz Perića, uhićeno je još troje ljudi sa područja Stoca i Čapljine, te po dvojica Crnogoraca i Banjalučana. Na kraju je uhićeno ukupno osam lica za koja se sumnja da su dulje vrijeme organizirali trgovinu narkotina na ovim prostorima.

Neslužbeno doznajemo od izvora bliskih policiji, uhićeni su još i profesor u Srednjoj školi Stolac  Miro Šutalo, krim. inspektor PU Čapljina Vedran Falak, Zoran Rebac, Stanko Savić i još jedna osoba iz Banja luke te dva državljana Crne Gore

Navedene osobe su uhićene tijekom primopredaje droge kod benzinske crpke u mjestu Masline, općina Stolac.

Komentirajući akciju suzbijanja trgovine

Komentirajući akciju suzbijanja trgovine i rasturanja narkotika koju je provela SIPA i tijekom koje je, među ostalima, uhićen i v.d. predsjednika Mladeži HDZ-a 1990 Zvonko Perić, glasnogovornik spomenute stranke Veso Vegar u izjavi za FENU  je kazao kako će, ako se dokaže da je sudjelovao u ne zakonitim radnjama, Perić biti isključen iz stranke.
  
 - Vijest nas je iznenadila, još uvijek ne znamo detalje. HDZ 1990 podržava akcije policije i općenito stajalište naše stranke je borba protiv korupcije i organiziranog kriminala. Neka istražne agencije rade svoj posao i neka se dokaže je li član naše stranke sudjelovao u nezakonitim aktivnostima - kazao je Vegar.

 Dodao je kako osobe za koje se dokaže da sudjeluju u nezakonitim radnjama nemaju mjesta u HDZ-u 1990.

Predsjedništvo HDZ 1990 suspendir

Predsjedništvo HDZ 1990 suspendiralo je sa svih dužnosti u toj stranci Zvonku Perića, dosadašnjeg vršitelja dužnosti predsjednika Mladeži HDZ-a 1990, a koji je uhićen u akciji SIPA-e pod sumnjom da je sudjelovao u nezakonitom djelu prometa droge, priopćeno je iz Ureda za informiranje te stranke.

Prema odredbama Statuta spomenute stranke, u takvim slučajevima koji se definiraju kao teža povreda obveze člana Stranke, član se suspendira do okončanja postupka.

- Očekujemo da se i ovaj slučaj temeljito istraži i kazne krivci, ali da se ne donosi presuda prije suda - poručili su iz ove stranke

  • faros:

    Zašto federalna tv skriva ovu informaciju? Nisam ovu vijest našao na početnoj stranici njihovog teletexta! Pitam se bi li isto postupili i da se radi o predsjedniku mladeži HDZ-a BiH. Mrzim neobjektivnost i dvostruka mjerila pogotovo kod javnih medija. Osuđujem ... prikaži još! svako kršenje zakona i ne daj Bože da bih se nekom naslađivao, ali za ovaj događaj nemam riječi!

  • hercegovac:

    Faros o kakvom naslađivanju pišeš? Pa to je kriminalac, truje djecu i zarađuje novce protuzakonito.

  • Fedele:

    U politici se ne može biti, a da se ne \"jami\" na neki način ! Ili \"jamiš\" ovako ili onako. Uvijek se nekako \"jami\". Ponekad, na našu sreću, jame i neke od njih samih. C\'est la vie !!