REAKCIJE

Zbog stanja u BiH branitelji uputili vrlo oštre kritike Inzku i Moonu

prosvjed
Stojan Lasić
21.03.2011.
u 16:59

Udruge branitelja pozivaju Valentina Inzka da spriječi očitu majorizaciju hrvatskog naroda u vlasti u BiH

Udruge branitelja proistekle iz Domovinskog rata uputile su visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku i veleposlaniku SAD-a u BiH Patricku Moonu otvoreno pismo. Obraćajući se veleposlaniku Moonu, u pismu, između ostalog, navode: “Ne možemo vjerovati da ste svoju potporu dali onima koji su grubim kršenjem Izbornog zakona BiH i odredbi Ustava Federacije BiH urušili pravnu državu.

Tako ste zajedno s rušiteljima pravnog sustava i osobno negirali izbornu volju Hrvata, kao jednog od tri konstitutivna i suverena naroda na kojima počiva duh Bosne i Hercegovine. Ubili ste Bosnu i Hercegovinu, a svako ubojstvo je zločin.”

Formiranje vlasti

“Jeste li svjesni da ste se svojim priopćenjem narugali i cijelom jednom konstitutivnom narodu, pomnoživši ga s nulom. Hrvati nisu nula, dragi veleposlaniče, nego realnost ove zemlje, barem biste toliko trebali znati.

Zar poslije svega imate obraza pozvati dva HDZ-a da se uključe u formiranje vlasti na državnoj razini i da apelirate na upravljanje državom zasnovano na ‘demokratskim’ principima. Kad biste nam barem pojasnili što je za Vas ‘demokracija’, jer tu ‘demokraciju’, na koju Vi pozivate, mi ne razumijemo...”, piše u otvorenom pismu branitelja HVO-a. Što se tiče Valentina Inzka, u otvorenom pismu stoji da visoki predstavnik još uvijek “ima priliku vratiti budućnost ovoj zemlji, vratiti normalan suživot, vladavinu prava te vjeru u ljude i spriječiti daljnje ponižavanje i toliko očitu majorizaciju hrvatskoga naroda”.

Jaka vjera

“Nemojte propustiti priliku da na kraju ipak budete pravi visoki predstavnik u BiH i da uzdignuta čela odete iz ove zemlje. Narod to od Vas očekuje. Hrvatski katolički narod ima jaku vjeru u dragog Boga, ona nas je održala u ratu, održat će nas i osnažiti i u borbi za našu istinsku i institucionalnu ravnopravnost kao konstitutivnog naroda i u našoj Bosni i Hercegovini”, navodi se u pismu udruga.

Ključne riječi

Komentara 1

AG
Agramer198
20:37 21.03.2011.

Samo jaka katolička tradicija ih je i zadržala i održala jer uz maćehinski odnos naše države i tu i tam kaj im je Primorac dao novce nisu puno dobili od nas... A one kaj će mi odmah udariti kontru o Hercegovcima i tome kak su svugdje bih samo podsjetio da sumnjam da bi isti došli u tako velikom broju da se RH malo više zalagala za njihove interese pa ne bi trebali doći. Jer neće tim ljudima prva destinacija biti Beograd, u to možete biti ziher.. Uzrok i posljedica, akcija i reakcija itd.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?