Presuda

Zbog pokera kazna od pola godine i pola milijuna maraka

Presuda
27.06.2012.
u 09:15

Dario Brkić je kriv što je organizirao ilegalno igranje igara na sreću preko internetske aplikacije “texas holdem” pokera

Iako zbog glavobolje nije došao, Dario Brkić (44) iz Banje Luke, vlasnik poduzeća Eurogame i kafe-casina Kajak, osuđen je jučer na šest mjeseci zatvora zbog organiziranja nedopuštenih igara na sreću, a bit će mu oduzeta i imovinska korist od 500.000 KM. Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je optuženi Brkić sklopio sa Specijalnim tužiteljstvom RS-a. Na taj je način sve priznao, a istodobno se obvezao i kao svjedok pokajnik. Zbog toga se i brani sa slobode. Kriv je “Dario Brkić je kriv što je organizirao ilegalno igranje igara na sreću preko internetske aplikacije “texas holdem” pokera. Instalirao je opremu i osmislio aplikaciju za on-line te igranje omogućio preko svojih servera, iako za to nije imao dozvolu i odobrenje Republičke uprave za igre na sreću”, istaknuo je sudac Dragan Aćić.

U presudi se navodi i da je Brkić svoje aplikacije instalirao i u više ugostiteljskih objekata i kockarnica diljem RS-a, gdje je organizirao uživo internetsko kockanje. - Igranje “teksas holdem” pokera Brkić je organizirao zajedno s osumnjičenima Zoranom Dragičevićem, Milijanom Ivankovićem, Petrom Lekićem, Radetom Cicovićem, Duškom Savićem, Draganom Raljićem i ostalima koji su u svojim ugostiteljski objektima priređivali igranje ilegalnih igara na sreću - navodi se u presudi. Akcija Kubikus Brkić je prije akcije Kubikus surađivao i s optuženim Naumom Golićem, čija tvrtka s Ministarstvom financija RS-a ima zaključen ugovor o kontroli i testiranju uređaja za igre na sreću. Suradnja se ogledala u tome što je Golić, navodno preko dvije optužene inspektorice Mirjane Jočić i Anite Vranči dojavljivao mjesto i vrijeme vršenja kontrola ugostiteljskih objekata i kockarnica za što ga je Brkić “častio” gotovinom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije