Krvavi obračun

Zbog pjesme iz džuboksa jednog brata usmrtio, a drugog ranio

vila
28.09.2013.
u 14:49

Zeničanin
 Emir Tabaković (22) ‘napušen’ došao u kafić Vila i ubrzo počeo pucati

Zaim Kajmak, 50- godišnjak iz Viteza smrtno je stradao u pucnjavi koja se dogodila jučer ujutro oko 2.30 sati pred većim brojem gostiju u noćnom klubu “Vila” u viteškom mjestu Nadioci, a iz posve banalnih razloga ga je likvidirao od ranije problematični 22-godišnji mladić Emir Tabaković iz Zenice. Naime, Zeničanin je najprije u koljeno teško ranio Zaimova pet godina starijeg brata Nedžada, a potom je i okrznuo u ruku 26-godišnjeg Arsela Neslanovića iz Busovače koji je zajedno s nesretnim Zaimom krenuo na pucača.

‘Onoga tko pisne...’

Oružju skloni Tabaković je počeo praviti probleme pri samom dolasku u kafić. Svjedoci tvrde da je stigao ‘napušen’ te je odmah zaprijetio konobarici da mu dovede onog “plavog visokog”. Tada je, kako se spominje, izišao vani s tim mladićem te su se potukli. Sve su zabilježile i nadzorne kamere.
Poslije tučnjave ponovno se vratio i počeo prijetiti da će upucati “onoga tko pisne”. Navodno, Zaimov brat Nedžad je ubrzo potom pošao do džuboksa u nakani da pusti pjesmu, valjda kako bi užarenu situaciju ohladio, kada mu je Emir rekao da ne prilazi i da će ga ubiti. - Što ti je, budalo jedna - rekao je na to Nedžad. Tada je Emir posegnuo za pištoljem i pucao mu u koljeno, a okrenuo je cijev pištolja prema šanku i nastavio pucati. Nastao je opći metež. Zaimov brat Nedžad jučer nije znao da mu je brat podlegao, a samo je kazao da uopće nije poznavao mladića koji ga je upucao.

- Do dolaska policije tri osobe su prevezene u bolnicu u Novoj Biloj. S teškim ozljedama u vidu prostrijelne rane koljena je prošao Nedžad te je on zadržan na liječenju. Arslan je zadobio tangencijalni prostrijel lijeve nadlaktice, a još jedna ozlijeđena osoba je imala kontuzione ozljede zadobivene u tučnjavi. Emir je uhićen, a nakon ukazane medicinske pomoći i Arslen, koji se sumnjiči za sudjelovanje u pucnjavi. Očevid su osiguravale dodatne policijske snage, navode iz MUP-a SBŽ, što je potvrdila i tužiteljska glasnogovornica Edina Jaganjac,

Trebao u zatvor

Kako smo pisali, Tabaković je dobro poznat policiji jer su on i njegov brat Amar u nekoliko navrata imali zatvorske kazne, a upravo je trebao početi s odsluženjem jedne dvogodišnje. Inače, između ostalog, 8. prosinca 2008. godine, Emir je bio u društvu brata Amara kada je ovaj u središtu Zenice likvidirao Damira Imamovića (30) i teško ranio Gorana Serdarevića (51).
Tri godine kasnije pritvoren je zbog sudjelovanja u pucnjavi ispred disco kluba Ten u Zenici, kada su braća teško ranili Sadama Stupara i Džemala Mahmića. U vrijeme ove pucnjave Amar je bio na zatvorskom dopustu, a izdržavao je kaznu zbog ubojstva Imamovića. U travnju ove godine Emir Tabaković je opet uhićen u policijskoj akciji Svitanje, i to zbog organiziranog krijumčarenja droge i oružja. I tada je Tabaković pokušao pucati na policajce koji su ga pokušali privesti pa su ga najposlije specijalci svladali.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije