KAOS

Zbog nereda u vlasti blokirani računi ZHŽ-a

jurilj
VL FOTO
01.09.2010.
u 08:00

Jurilj je poslao dopis kojim su do razrješenja situacije blokirani svi računi kojima upravlja Vlada ZH županije

Konfuzije oko toga tko je na vlasti u ZHŽ-u se nastavljaju. Najnovije pitanje koje se postavlja je tko trenutačno može upravljati računom riznice - dosadašnji premijer Zvonko Jurišić i ministar financija Vjekoslav Bakula, koji se u svim bankama još uvijek vode kao potpisnici, ili novoimenovani premijer Zdenko Ćosić i ministar financija Radoslav Luburić. Budući da odgovor na ovo pitanje ovisi o očitovanju mjerodavnih institucija, predsjednik Skupštine Zlatan Jurilj je poslao dopis kojim se trenutačno blokiraju svi računi kojima upravlja Vlada.

On je ovom prilikom poručio dosadašnjem ministru Bakuli da ne smije kršiti dopis, jer će mu u protivnom zabraniti ulazak u ministarstvo. Ministar Bakula je rekao da neće komentirati izjave Jurilja te da dosadašnja Vlada samo želi poštivanje zakona i Ustava ove županije. Dosadašnji premijer Zvonko Jurišić je naglasio da se u svim bankama još uvijek kao potpisnici računa vode ministar Bakula i on, da je to uređeno ugovorom te da Jurilj ne može donijeti zabrane banci. Novoimenovani premijer Zdenko Ćosić tvrdi da je Skupština rekla svoje i da od predsjednika Skupštine zahtijeva da mu se što prije omogući normalan rad. Što će on prema sljedećoj izjavi i učiniti.

- Pričekat ćemo još dan-dva pa ćemo to napraviti, određene stvari više neću tolerirati nikome, ni međunarodnoj zajednici niti ovim kaubojima”, poručio je Jurilj. Iako su se ovih dana pojavile priče da su iz određenih razloga brave na zgradi Vlade ZH županije promijenjene, to su odlučno demantirali i Jurišić i Jurilj, kazavši da za tim nema potrebe. Na pitanje jesu li iz ministarstava sklonjeni pečati, Jurišić je odgovorio da je nošenje pečata sa sobom nakon radnog vremena stvar procjene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?