Opet prvaci

Zbog košarkaša besana noć

Široki Brijeg
Foto: Tomislav Miličević
1/5
21.05.2010.
u 07:22

Tri dana smo bili u slavljeničkom ozračju, sve je to trebalo izdržati, ali smo uspjeli, kazao je trener Ivan Velić o naslovu kojega je u dvorani pozdravilo više od pet tisuća ljudi.

U Širokom Brijegu je veličanstveno proslavljeno osvajanje osmog naslova košarkaških prvaka. Kako i dolikuje klubu koji se naprosto prošetao bosanskohercegovačkim prvenstvom, slavlje je započelo već u samoj dvorani.

U dvorani i bivši treneri
Nakon što je zvuk sirene označio kraj utakmice, igrači su poletjeli jedan drugome u zagrljaj, a s njima zajedno trener Ivan Velić, cjelokupni stručni stožer, članovi uprave i navijači. Vrlo brzo igrači su ostali bez svojih majica, koje su na brzinu razgrabljene. Primivši pobjednički pokal kapetan Šime Špralja uzdignutih ruku otpozdravljao je gledatelje, a stizale su brojne čestitke. Predsjednik Ante Suton srdačno se zahvaljivao brojnim gostima koji su pristigli tom prigodom. Dvojica bivših trenera Tihomir Bujan i Anđelko Matov radovali su se uspjehu Širokog. Na odlučujuću utakmicu stigao je i Ivo Josipović, koji se prošle godine sa Širokim okitio naslovom prvaka i kratko je kazao:

- Svaka čast, moj nekadašnji klub nastavlja s uspjesima. Predsjednik Košarkaškog saveza Hrvatske Danko Radić nazočio je odlučujućem susretu za prvaka Bosne i Hercegovine.

Naslov osvojen bez ijedne mrlje u dvorani je pozdravilo oko pet tisuća ljudi, što čini polovicu stanovnika samoga grada Širokog Brijega. Slavlje se nakon dvorane nastavilo kod središnjeg gradskog križa. Uz vatromet i roštiljadu brojni su na ulici dočekali i sitne sate, baš kao što je bilo i na svečanoj večeri u hotelu Park.

Dva autobusa iz Livna
- Doigravanje smo završili s omjerom 5:0. Moramo biti ponosni na sve igrače, ljude u klubu, jer ovakav rezultat pravo je sportsko čudo. Tri dana smo bili u slavljeničkom ozračju, sve je to trebalo izdržati, ali smo uspjeli. U prvom poluvremenu Igokea nas je nadskakala. U nastavku smo se digli i uspjeli postići što smo očekivali, kazao je rođeni Livanjak Ivan Velić, a danas ponosni Širokobriježanin, koji je poseban pozdrav uputio svojim Livnjacima, koji su došli u dva autobusa da bi Širokom pripomogli pobjedi i još jednom naslovu prvaka Bosne i Hercegovine.

Junak veličanstvene pobjede, uz odličnu suradnju svih ostalih igrača, bio je veteran Ivan Grgat. Kao da se razljutio kada smo mu neki dan postavili pitanje - kakvi su mu daljnji igrački planovi i razmišlja li o prestanku s aktivnim igranjem.

- Ne, nikako ne razmišljam o tome. Dok me zdravlje služi, igrat ću, kazao je Grgat, ponijevši s postignutih 25 koševa te deset skokova i jednom asistencijom, epitet, ne igrača, nego junaka utakmice. Odličnu utakmicu odigrao je mladi Josip Naletilić za kojeg je trener Velić kazao da je odličan momak i da je odradio veliki posao. Puni doprinos sedmom naslovu dali su redom Mason, Štemberger, Špralja, Puljko, Longin, Čolak, Planinić, Mileković. Ramljak je pun pogodak Širokog. Nakon ozljede u sastavu protiv Igokee bio je i Siriščević, koji je uskočio umjesto darovitog Petkovića. Lijepo je bilo vidjeti odmah do svojih dojučerašnjih suigrača i Zadranina Juru Ružića, koji je također primio medalju za naslov.

 

Fra Tomislav Puljić: Gvardijan cijeli dan molio za ovaj uspjeh

Nakon slavlja s navijačima na trgu u središtu grada, uprava, igrači i brojni prijatelji košarkaškog kluba Široki proslavu naslova prvaka premjestili su u ugodni ambijent hotela Park, gdje je slavlje, uz zvuke tamburice Širokobriojeških dukata i nastup grupe Titanic, potrajalo do zore.

Okupljene prijatelje pozdravio je predsjednik kluba Ante Suton. Ponosan na sedmi osvojeni naslov prvaka istaknuo je da će teško tko dostići uspjehe Širokog. Dosta će vode proteći Neretvom, Vrbasom i Miljackom dok netko dostigne naš rezultat, kazao je te se zahvalio svima - od igrača, trenera i njegovih najbližih suradnika, do ‘lude’ uprave koja je već petnaest godina zajedno i uspijeva skoro svake godine klub još više osnažiti.

E ako je uprava luda, ni igrači onda nisu normalni, šaljivo se nadovezao na Sutonovu izjavu kapetan momčadi Šime Špralja, koji je, sa suigračima, u hotelu Park dočekan burnim pljeskom. A da uprava i igrači i nisu toliko pozitivno ludi, Široki bi opet pobijedio, jer je Bog bio na njihovoj strani. A kako i ne bi bio kad je širokobriješki gvardijan molio za uspjeh svojih košarkaša. Tako je kazao samostanski vikar fra Tomislav Puljić.

- Meni je gvardijan rekao: ti idi na utakmicu, a ja ću molit za uspjeh - kazao je fra Tomislav koji je pozdravio nazočne i izmolio Očenaš prije nego što su se okupljeni bacili na bogat švedski stol.

- Izmolit ćemo samo jedan Očenaš, jer je gvardijan molio cijeli dan, pa ne treba više, kazao je zanimljivi fra Tomislav. Sponzor slavljeničke večeri u hotelu Park i ponosni načelnik najsportskijeg grada u regiji Miro Kraljević uputio je čestitke igračima i upravi kazavši kako dobri temelji čine građevinu kvalitetnom. Široki je postavio dobre temelje i rezultati su došli, kazao je Kraljević. Nakon pozdrava okupljeni su nastavili druženje uz ukusna jela i pića, a u hotel je pristigao i dio najvjernijih navijača Škripara. Igrači Širokog iz hotela su otišli u caffe bar Eko koji također postaje sinonim uspjeha i naslova košarkaša iz Širokog Brijega.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:56 21.05.2010.

BRAVOdećki cestitam neka je sve proslo u ozraćju sporta isportski bravo bravo

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije