Teniska revolucija

Zbog Karlovićevih bombi uvode šest posto veće loptice!

Ivo Karlović
AFP
23.04.2011.
u 08:33

Zbog suvremenih bombardera poput Ive Karlovića, Andyja Roddicka i Miloša Raonića, Međunarodna teniska federacija razmatra uvođenje većih loptica.

Loptice za igru Type 3 bile bi šest posto veće u promjeru, čime bi se brzina servisa usporila, a loptice će više odskakati. Na taj bi se način smanjila dominacija servisa u igri.

- Čekamo samo pravi trenutak. Jednom kad broj neobranjivih servisa postane nerazumno velik uvest ćemo veće loptice - ističu iz Međunarodne teniske federacije.

Te nove loptice konstruirane su još 2002. godine, no njima se služe rekreativci, a koriste se i na višim nadmorskim visinama.

- Uvođenje većih loptica bila bi velika pogreška. I ovako tenisu nedostaje raznovrsnosti, postaje sve više nalik video-igricama. S novim lopticama, volej je gotovo nemoguće izvesti, pa bi i taj udarac u tenisu izumro - smatra teniska legenda Pat Cash.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije