Tko ruši Igokeu

Zbog jedne utakmice može propasti cjelokupni trud

Igokea
24.02.2013.
u 13:19

Od ove sezone ABA liga je dobila dva izravna mjesta za plasman u Euroligu te jedan kroz kvalifikacije

Košarkaši Igokee napravili su veliki korak k plasmanu u Euroligu. Oni su svladali MZT Skopje na gostovanju 81:77 i tako sačuvali prednost u odnosu na Crvenu zvezdu.

Ipak viceprvaka BiH je nakon trijumfa dočekala neprijatna vijest. Naime, Diego Fernandes je u izjavi beogradskim ‘’Večernjim novostima’’ kazao kako će samo finalisti ABA lige imati direktan plasman u najjače natjecanje. Igokea bi tako mogla ostati bez plasmana, iako su to i te kako zaslužili svojim partijama u ABA ligi. To bi im i te kako otežalo plasman jer bi im Euroliga zavisila isključivo od polufinalnog duela gdje bi u slučaju poraza išli samo u kvalifikacije. Od ove sezone umjesto nacionalnih prvenstava ABA liga je dobila dva direktna mjesta za plasman u Euroligu te jedan kroz kvalifikacije koju su dosad imali nacionalni savezi Srbije, Hrvatske i Slovenije. U Igokei su mirni povodom plasmana, iako ih je informacija na početku uplašila, jer je značila da njihov trud u cijeloj sezoni može pasti u vodu zbog jedne utakmice. -Vjerujemo čelnicima ABA lige, po nama jedino rješenje je ono što su nam oni predstavili na početku sezone, a to je da pobjednik ligaškog dijela natjecanja ide u Euroligu, rekao je direktor Igokee Boris Spasojević. Na upit oko nedovoljnog kapaciteta dvorane u Laktašima, Spasojević je kazao: - Ako izborimo Euroligu, taj problem ćemo riješiti. Imamo određene planove oko povećanja kapaciteta i to ćemo uraditi do starta natjecanja - rekao je Spasojević. Sva nagađanja je prekinuo je i ured ABA lige. - Rukovodstvo je donijelo odluku koju je predstavilo klubovima i po kojoj će se odlučivati o učesnicima najkvalitetnijeg natjecanja. Mi se svojih pravila držimo i nema govora da će ona biti mijenjana u sred sezone. Obavit ćemo razgovor sa čelnicima Eurolige oko ove izjave, jer želimo da se situacija u potpunosti razriješi - istaknuo je direktor Josip Bilić. Prema njemu u Euroligu će ići pobjednik play offa i prvoplasirana ekipa iz ligaškog dijela. Podsjetimo, direktor natjecanja Eurolige Diego Fernandes je izjavio: Plasman u Euroligu osigurat će finalisti završnog turnira ABA lige. To praktično znači da će pobjednik i poraženi finalnog susreta biti izravni sudionici grupne faze, dok će bolje plasirana poražena ekipa iz polufinala ići u kvalifikacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije