POSAVINA

Zbog dugih kiša i vlage u zraku komarci i glodavci zaprijetili

komarci
VL FOTO
16.06.2010.
u 10:13

Proteklo kišno razdoblje pričinilo je ogromne štete plaveći velike oranice, stambene i gospodarske objekte

Dugotrajno kišno razdoblje u Županiji Posavskoj te dosta vlage u zraku pogodovali su razvoju ličinki i raznih insekata, kao i razmnožavanju glodavaca, stoga je Vlada Županije Posavske hitno intervenirala i odobrila sredstva za dezinsekciju i deratizaciju. Preraspodijeljena su sredstva unutar granta poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva te usmjerena za namjene dezinsekcije (40.000 KM) i deratizacije (20.000 KM).

Mjere zaštite

Županijska Vlada nedavno je donijela odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode na području županije kako bi se moglo poduzeti sve mjere zaštite koje je moguće poduzeti samo u uvjetima proglašenja takvoga stanja. Odluka je donesena temeljem zaključka Županijskoga stožera Civilne zaštite, a na osnovi stanja na terenu jer su sve tri općine Županije Posavske proglasile stanje prirodne nepogode od poplave. Proteklo kišno razdoblje pričinilo je ogromne štete plaveći velike prostore oranica, stambenih i gospodarskih objekata, a i na određenim cestovnim komunikacijama. U svim općinama izražen je problem neodržavanja kanalske mreže.

Kapitalna potpora

Vlada Županije Posavske razmatrala je i prihvatila Nacrt zakona o unutarnjim poslovima i uz dopunu je prihvaćen i u formi prijedloga proslijeđen u skupštinsku proceduru. Ministar financija Marijan Oršolić obrazložio je izvješće o izvršenju proračuna za prva tri mjeseca. - Ostvarivanje poreznih prihoda u prva tri mjeseca fiskalne 2010. je na razini plana. No, kapitalni primici, tekuće i kapitalne potpore ne ostvaruju se sukladno planu. Stroga kontrola i ograničenje potrošnje, smanjenje rashoda i inzistiranje na maksimalnim uštedama kod svih proračunskih korisnika Oršolić smatra obveznom za osiguranje proračunske stabilnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?